Devrimci Karargah ve Ergenekon “terör örgütlerine” üye olduğu iddiasıyla tutuklanan Hanefi Avcı’ya emniyet içindeki Fethullah Cemaati örgütlenmesini de yazdığı kitabıyla ilgili sorular soruldu.

Hanefi Avcı yıllarca emniyetin üst düzey birimlerinde sol örgütlere karşı operasyonlar yürütüp binlerce solcuya işkence yapıp, yüzlercesinin ölümüne neden olduktan sonra Devrimci Karargah örgütüne üye olduğu iddiasıyla tutuklanmıştı.

HANEFİ AVCI'YA 'NEDİM ŞENER' SORUSU

Terör örgütü üyeliği ve örgüt adına faaliyetlerle bulunmak’ suçlamasıyla nöbetçi mahkemeye sevk edilen Avcı’ya 14 sorunun yöneltildiği, yaklaşık 22 sayfa ifade veren Avcı’ya “Haliç'te Yaşayan Simonlar’ adlı kitabı ikinci bölümünü siz mi yazdınız?’ diye sorulduğu öğrenildi.

Kitabı kendisinin yazdığını söylediği öğrenilen Avcı’ya, savcılık sorgusunda “Kitabın 2. kısmının Ergenekon terör örgütünün faaliyetleri kapsamında Doğu Perinçek’in talimatı ile Nedim Şener tarafından yazıldığı tespit edilmiştir" denildiği belirtildi.

Devrimci Karargah davasının tutuklu sanığı eski emniyet müdürü Hanefi Avcı, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Avcı, Oda Tv ve Soner Yalçın’a ait olduğu ileri sürülen belgelere ilişkin Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz’e yaklaşık 5 saat ifade verdi.

14 SORUYA 22 SAYFALIK YANIT

‘Terör örgütü üyeliği ve örgüt adına faaliyetlerle bulunmak’ suçlamasıyla nöbetçi mahkemeye sevk edilen Avcı’ya 14 soru sorulduğu yaklaşık 22 sayfa ifade veren Avcı’ya “Haliçte Yaşayan Simonlar’ adlı kitabı ikinci bölümünü siz mi yazdınız?’ diye sorulduğu öğrenildi.

KİTABI NEDİM ŞENER Mİ YAZDI SORUSU

Adliye kaynaklarından ulaşan bilgilere göre kitabı kendisinin yazdığını belirten Avcı’ya , "Kitabın ilk bölümünü yazdıktan sonra basmışsınız. Bu baskıda kitabın kapağı, içindekiler kısmı ve yayınevi farklı.Daha sonra kitap ikinci bölüm eklenerek, farklı yayınevinden ve farklı kapakla yeniden basılmış. Kitabın eklenmemiş, ilk hali soruşturma dosyasında var. Kitabın 2. kısmının Ergenekon terör örgütünün faaliyetleri kapsamında Doğu Perinçek’in talimatı ile Nedim Şener tarafından yazıldığı tespit edilmiştir. Bu konuda neler söyleyecek siniz?" şeklinde bir soru daha yöneltildi. Avcı’nın bu soruya da , “Hayır bunlar doğru değil. Kitabı ben yazdım" diye yanıt verdiği öğrenildi.

SONER YALÇIN’IN OLDUĞU İDDİA EDİLEN NOTLAR

İfadesinde polis ve yargıdaki cemaat yapılanmasından bahsettiği öğrenilen Avcı’ya savcılık ifadesinde Soner Yalçın’da bulunan harddisk içersindeki “Sabri Uzun.doc" isimli word dosyasında “Şık-Sabri Kitap" başlığı altında “Sabrinin Kitap konusunda çekincesi var ikna etmeye çalışalım, kitabı seçimden önce yetişmeli. Nedim Ahmet Şık’la bu konuda görüşsün, Kitaba çalışırken cesur olun. Çıkarma ve ekleme yapmaktan çekinmeyin. Bu kitap Simondan daha kapsamlı olmalı. Nedimi kutlarım. Ahmet’i çalıştırsın. Hanefi çıkacak ve size katılacak. Emin ve Sabri’ye moral verin. Sabri adıyla çıkmasına zorlayın. Çabuk olması şart. Seçimden önce yetişsin." şeklinde yer not da gösterildi. Avcı’nın ‘bu notun da doğru olmadığını ve kim tarafından yazıldığını bilmediğini söylediği’ öğrenildi.

YALÇIN’I TANIYORUM

Edinilen bilgiye göre savcılık sorgusunda Soner Yalçın ile sadece bir kez kendisi hakkında yaptığı işkence haberi nedeniyle görüştüğünü söyleyen Avcı, Nedim Şener ile Müeyyes Yıldız’ı da tanıdığını söyledi.

HANEFİ AVCI'YA BİR TUTUKLAMADA 'ERGENEKON'DAN

Daha önce 'Devrimci Karargahevleri Örgütü" davası kapsamında tutuklanan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı hakkında 'Ergenekon' soruşturması kapsamında bir tutuklama kararı daha verildi.

Avcı, adliye çıkışında milletvekilliği adaylığı ile ilgili '(hangi parti ve ilden adaylığı ile ilgili) Belli değil' diye konuştu.

Devrimci Karargah davasının tutuklu sanığı eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Ergenekon soruşturması kapsamında da tutuklandı. Ergenekon savcısı Zekeriya Öz tarafından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen Avcı, yaklaşık 45 dakika mahkemede sorgulandı.

Avcı sorgusunun ardından ‘Terör örgütü üyeliği ve örgüt adına faaliyetlerle bulunmak’ gerekçesiyle tutuklandı. Avcı, cezaevi ring aracı ile tekrar Silivri Cezaevi'ne gönderildi.

HANGİ PARTİDEN ADAY OLACAĞIM BELLİ DEĞİL

Hanefi Avcı, adliye çıkışında gazetecilerin, "Hangi partiden ve hangi ilden aday olacak sınız?" diye soran gazetecilere "Belli değil" diye yanıt verdi.

Milliyet