YÖK başkanı Yekta Saraç, ODTÜ'de üniversite öğrencileri arasında yaşanan gerilimin ardından üniversite yönetimi tarafından yapılacak işlemleri yakından takip etmesi için üç kişilik yeni bir komisyon oluşturulması talimatı verdi.

ODTÜ'de IŞİD'e militan yolladığı ve düzenlediği sohbetlerde cihat çağrıları yaptığı iddia edilen Mescit Topluluğu adlı grup ile ODTÜ öğrencileri arasında yaşanan gerilimde, namaz kılmaya çalışan masum öğrenciler olarak gösterilirken ODTÜ öğrencileri zalim olarak nitelendirilmişti.

Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu'nun öğrencileri ve okul yönetimini tehdit eden açıklamalarının ardından YÖK harekete geçti.

İlk iş olarak, ODTÜ Mescit Topluluğu üyeleri ile görüşmek için üniversiteye bir heyet yollayan YÖK, şimdi de sürecin üniversite yönetimi tarafından nasıl işletildiğini denetlemek üzere yeni bir heyet görevlendirdi.

3 kişilik heyetin üniversite yönetimi üzerinde baskı kurmak ve ODTÜ öğrencilerinin okuldan uzaklaştırılması için YÖK tarafından görevlendirildiği söyleniyor.  (İleri Haber)