Küçük Armutlu’da polis kurşunuyla öldürülen Yılmaz Öztürk’ün babası Hüseyin Öztürk, oğlunun sabıkası olmadığını, yapılan haberler hakkında da yasal haklarını arayacaklarını belirtti.

Ali Açar’ın Cumhuriyet’te yer alan haberine göre, Fatih Sultan Mehmet Polis Karakolu’na el yapımı patlayıcı attığı iddiasıyla öldürülen 20 yaşındaki Yılmaz Öztürk’ün baba evinde hâlâ yas var.

Oğlu hakkında çıkan “terörist” haberlerine isyan eden baba Hüseyin Öztürk, oğlunun Sarıyer’de bir börekçide çalıştığını evden işe, işinden de evine gelen bir çocuk olduğunu söyledi. Örgütün “Ö” sünü bilmezdi diyen acılı baba, “Acı haberi baldızıma gittiğim misafirlikte öğrendim. Polis vurdu dediklerinde öldüğünü anladım. Çocuğu 1 saat boyunca sokakta bekletmişler. Hastaneye gittiğimde polis ‘Karakola saldırıda bulundu’ dedi.

“Çocuğum böyle bir şey yapmaz diye feryat figan ettim. O gün de arkadaşları ile bir-iki bardak bira içtikten sonra evine dönüyordu. Ben onu Armutlu’da siyasi olaylardan, uyuşturucudan korudum. Ama kör kurşundan koruyamadım. Kör kurşun adres sormuyormuş” dedi.

Baba Öztürk, “Eğer gerçekten bomba atıldıysa karakolun önündeki MOBESE kameralarından Yılmaz’ın görüntüleri görünür. Ben gazetecilerden sadece doğruları yazmalarını istiyorum. Para uğruna kalemini satanlar var. Onlarla da hukuken hesaplaşacağım” diye ekledi.