Cumartesi Anneleri, 1997 yılnda Diyarbakır'da gözaltında kaybedilen Yusuf Nergiz'in akıbetini sordu.

İstanbul Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelen Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini sordu.

Kayıplarının akıbetini soran Cumartesi Anneleri'nin gündeminde bir taraftan da Kobani vardı. Kayıp yakınları, "Biz yıllardır JİTEM'in yüzünden uyuyamıyorduk şimdi de IŞİD'in yüzünden uyuyamıyoruz dedi." 

Kobani'ye destek eylemlerinde onlarca kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çeken Sezamis Horuz, "Ülkeyi yönetenler devlet şiddetini meşrulaştıran intikamcı söylemleriyle güvenlik güçlerini yurttaşa karşı suç işlemeye teşvik ediyor kaygılıyız" dedi.

Geçtiğimiz hafta Kobani sınırında oturma eylemi gerçekleştirdiklerini ifade eden kayıp yakını Hanım Tosun ise, "Sınırda da nöbet tuttuk. Kürdistan coğrafyasında bize yaşatılan JİTEM vahşetinin aynısını Kobanê sınırından da gördüm" dedi.

IŞİD tarafından atılan havan topunun Kobani'ye düşme anına şahit olduğunu belirten Tosun, "O havan topu benim içime düştü. Orada onu yaşayan insanlar yıllardır bizim yaşadıklarımızın aynısını yaşadı. Biz yıllardır JİTEM'in yüzünden uyuyamıyorduk şimdi de IŞİD'in yüzünden" şeklinde konuştu.

YUSUF NERGİZ’İN AKİBETİ SORULDU

Diyarbakır Ofis Semti'nde 30 Eylül 1997 tarihinde askerler tarafından gözaltına alınan 70 yaşındaki Yusuf Nergiz'in akıbetini soran Sezamis Horuz, Nergiz'in gözaltına alındıktan sonra 3 Ekim'de serbest bırakıldığını ancak daha sonra evine gitmek üzere yola çıktığı sırada gözaltına alınarak Zeyrek Jandarma Karakolu'na götürüldüğü bilgisini vererek, "Daha sonra Nergiz ailesi tüm mercilere başvurdu, tüm yasal girişimlerde bulundu ama Yusuf Nergiz'in gözaltına alındığı inkar edildi. Kendisinden bir daha haber alınamadı" şeklinde konuştu.