Malatya Özel Yetkili 3. Ağır Ceza Mahkemesi, 1992 ve 1993 yıllarında Elazığ ve Dersim'de işlenen 3 faili meçhul cinayetle ilgili olarak Yeşil olarak bilinen Mahmut Yıldırım adlı devletin özel görevlerinde rol alan şahıs hakkında tutuklama kararı çıkardı.

 

Malatya Özel Yetkili Başsavcıvekilliği'nin başvurusunu değerlendiren mahkeme üç cinayetle ilgili olarak Yıldırım hakkında tutuklama kararı çıkardı.

 

Mazgirt ilçesi Akpazar beldesinde 27 Temmuz 1992 tarihinde iş çıkışı kaçırıldığı belirtilen Ayten Öztürk, olaydan 12 gün sonra Elazığ'da Asri Mezarlığı'nda ölü olarak bulunmuştu. Avukat Metin Can ve doktor Hasan Kaya da 21 Şubat 1993'te Elazığ'da kaybolmuş, 5 gün sonra Tunceli-Elazığ karayolunun 10. kilometresindeki Dinar Köprüsü altında öldürülmüş halde bulunmuştu.

 

Malatya Özel Yetkili 3. Ağır Ceza Mahkemesi, Tunceli'de 3 Şubat 1994 yılında lojmanında ölü bulunan Albay Kazım Çillioğlu'nun ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında da savcılığın talebi üzerine, "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım ile "Bozo" kod adlı Yusuf Geyik hakkında tutuklama kararı çıkarmış, iki ismin kırmızı bültenle aranmasına başlanmıştı.