Diyarbakır’da bir dönem Jitem elemanı olarak görev yapan eski PKK itirafçısı Abdulkadir Aygan, Yeşil kod adlı kod adlı Mahmut Yıldırım’ın Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te yaşadığını iddia etti.

Diyarbakır’da Günlük olarak yayınlanan Güneydoğu Güncel gazetesinin sorularını yanıtlayan Abdulkadir Aygan, Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım’ın Tiflis’te bir Üniversite öğrencisinin yanında yaşadığını, kendisine sosyal paylaşım sitesi üzerinden gelen bir mesajdan öğrendiğini söyledi. Mesajı gönderen kişinin ismini vermek istemeyen Aygan, kapatılan DEP üyesi Harbi Arman ile Mustafa Anter cinayetinin Yeşil tarafından işlendiğine tanık olduğunu belirterek, “Cem Ersever ve iki arkadaşının öldürülmesi olayın bizzat yer aldığını Yeşil’in anlatımlarından anladım” dedi.

AĞAR VE ÇİLLER’LE GÖRÜŞÜYORDU

Aygan, Yeşil’in Mehmet Ağar ile eski Başbakan Tansu Çiller’le görüştüğünü ileri sürerek, “Yeşil onlarla iç içeydi. Tahir Adıyaman ve Kamil Atağ gibi aşiret liderleriyle sürekli görüşüyordu. Yeşil’i Musa Anter cinayetinden sonra Elazığ’a çektiler. Elazığ’da kaldığı sürece giderleri Ağar tarafından karşılanıyordu” dedi.

Yeşil’in de kendisinin de birer figüran olduğunu dile getiren Aygan, “Birer günah keçisiyiz. Derin devlet üvey evlatlarını feda etti. Kullanıp bir kenara attı. Bunu erken anlayan ve durumu ifade eden Cem Ersever’di. ‘Kendimi kullanılmış bir orospu olarak hissediyorum’ diyordu. Ersever’in o sözden sonraki akıbetini gördük” diye konuştu.