Aydınlık gazetesi bugün "BORA Tugayları Sahaya İniyor" manşetiyle çıktı. Gazete, ilgili birliklerin PKK'ye karşı oluşturulduğunu öne sürerken, TSK'nın bir yıl boyunca 'geniş çaplı hazırlık' yaptığını da yazdı. Aydınlık'ın manşete taşıdığı "BORA Tugayları" isimli birlikler ise JİTEM'i akıllara getirdi.

"9 BİRLİKTEN 6'SI DOĞU'DA"

"BORA Tugayları" isimli birliklerin kısa sürede göreve başlayacağını aktaran Aydınlık, 9 birlikten 6'sının Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da diğer üçünün ise İstanbul, Ankara ve Denizli'de görev yapacağını iddia etti.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in gazetesi Aydınlık, 'bir yetkili'ye dayandırdığı haberinde, yetkilinin, "YAŞ tamamlandı, yeni komutanlar göreve başlayacak ve PKK'ye karşı daha etkin bir mücadele yürütülecek" dediğini iddia etti.

"JİTEM YERİNE 'BORA TUGAYI' MI?"

PKK kamplarına yönelik hava saldırılarının başlamasıyla birlikte son üç haftada 8 kentte 37 bölge 'geçici özel güvenlik bölgesi' ilan edildi. Valiliklerin bu kararı 1990'lardaki OHAL uygulamalarını akıllara getirirken; köy boşaltmaları, zorunlu göç ve yurttaşların barınma ve seyahat hakkı yeniden gündemde.

Bu gelişmelerin yanı sıra, Aydınlık'ın manşete taşıdığı "BORA Tugayları" ise Silopi'de 3 kişinin öldürüldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı, evlerin yakıldığı ve rastgele ortalığın tarandığı 'polis terörü' ile aynı güne denk gelmiş gözüküyor. Bu durum da "JİTEM yerine BORA Tugayı mı kuruldu?" sorusunu gündeme getiriyor.

Öyle ki Özgür Gündem gazetesinin editörlerinden Sedat Yılmaz, Aydınlık'ın ilgili haberi için "JİTEM yerine BORA örgütünün kurulduğunu istihbaratçı Perinçek'den öğreniyoruz" diye not düştü bile:


(Demokrat Haber)