17 Aralık'ta düzenlenen rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınan ve ardından tutuklanan işadamı Reza Zarrab (Türkiye'de bilinen adıyla Rıza Sarraf) savcılıkta verdiği ifadede 'Yeni Şafak' gazetesinin yolsuzluk yaptığı haberlerini yayınlamamak için kendisinden 1 milyon dolar rüşvet istediğini söylemişti.

Zarrab'ın ifadesinin basına yansımasından sonra 'Yeni Şafak' gazetesi internet sitesi üzerinden bir açıklama yayınlandı.

Açıklamada, Reza Zarrab'ın ifadesindeki sözler yalanlanırken, gazetenin ekonomi şefi Yakup Kocaman'ın Zarrab ile konuşmanın kayıtlarının olduğu ve istenirse mahkemeye sunulabileceği belirtildi.

Yakup Kocaman'ın açıklaması şu şekilde:

"13 Ekim Pazar günü Yeni Şafak gazetesinin manşetinde 'Turkleaks' başlığıyla yayınlanan haberimin araştırma süreci kapsamında, Reza Zerrab ile 11 Ekim Cuma günü saat 17.27'de, ses kaydında dinleyeceğiniz şekilde 4 dakikalık bir telefon görüşmesi yaptım. Sayın Reza Zerrab ile hayatımda hiç karşılaşmadım, yüz yüze görüşmedim. Reza Zerrab ile üçüncü şahıslar aracılığıyla da hiçbir irtibatım olmadı. Dinleyeceğiniz ses kaydında yer alan görüşme dışında başka bir telefon görüşmesi de yapmadım. Şahsımı hedef alan iddiada bulunanlar ve maksatlı yayınlarla ilgili hukuki haklarımın saklı olduğunu beyan ederim"

Haberin tamamına gitmek için tıklayınız…