Yeni Şafak yazarı Özlem Albayrak Ensar Vakfı yönetici ve öğretmenlerinin karıştığı cinsel saldırı vakalarına ilişkin, "Pedofili eskiden de vardı" diye yazdı.

Çorum, Rize ve Karaman'da Ensar Vakfı yönetici ve öğretmenleriyle birlikte anılmaya başlanan çocuklara cinsel saldırı olayları, tartışılmaya devam ediyor.

AKP bakanları, AKP milletvekilleri, AKP bürokrasisi ve yandaş medyanın koruma altına aldığı Ensar Vakfı'na bir destek de iktidara yakın Yeni Şafak yazarı Özlem Albayrak'tan geldi.

Albayrak bugün köşesinde, Ensar Vakfı'nı savunarak, "Pedofili eskiden de vardı" diye yazdı.

"Bir dindar dövme sopası olarak pedofili" başlıklı köşesinde Özlem Albayrak, Karamana'da çocuklara tecavüzle adı anılan Ensar Vakfı skandalını köşesine taşıdı. Tecavüzü "sapık bir öğretmen" ile sınırlayan Albayrak, pedofili suçunun AKP öncesinde olduğunu söyleyerek aklama girişiminde bulundu.

Albayrak, "Dolayısıyla, pedofili AK Parti'yle, Ensar Vakfı'yla ya da dindarlarla yaşıt ya da sadece Türkiye'de rastlanan bir suç değil; ama bazıları öyleymiş gibi yapıyorlar. Hatta neredeyse pedofiliyi hükümet devirmek, Cumhurbaşkanı karalamak için bir araca dönüştürdüler" dedi.

Haberin ardında Twitter'da açılan İngilizce hashtag'lara dikkat çeken Albayrak, "Bu alışkanlığın, yani twitterda “stop something in Turkey” başlıklarının açılmasının Gezi döneminden kaldığı açık. Bu aşağılık kompleksinin, kuyruğunu sallayarak sahibine hizmet eden, atılan topu getirince ödül bekleyen sömürge aydını tavrıyla ilişkisi de ortada" ifadelerini kullandı.

Albayrak, şöyle devam etti: "Derdinizin çocuk istismarını önlemek değil, dindarları dövmek olduğu bal gibi ortada, çünkü Nesin Vakfı'ndaki istismar iddiaları karşısında kulağınızın üstüne yatıyor, Ensar'la ilgili iddiaları bırakın eleştirmeyi, hükümetle ilişkilendirerek dünya gündemine taşımaya çalışıyorsunuz. Sahiden acınacak haldesiniz…"