Yeni Şafak yazarı İbrahim Tenekeci, operasyonlarla beraber tırmanan çatışma ortamında sağduyu ve barış ihtiyacının kendini gösterdiği şu günlerde, neredeyse halkı 'savaşa çağıran' bir yazı kaleme aldı. Tenekeci, "Kimiz, kimlerdeniz?" başlıklı yazısında, "Şu anda, ülkemiz açık bir şekilde saldırı altındadır. Millet ve devlet düşmanlarıyla aynı otobüse biniyor, belki de aynı binada oturuyoruz" diye yazdı; "Türkiye, ayakta kalan ve inşallah kalacak olan tek Sünni devlettir" iddiasında bulundu.

'TÜRKİYE ÜMMETE LAZIM'MIŞ

"Türkiye'nin ümmete lazım olduğunu" savunan Yeni Şafak yazarı İbrahim Tenekeci, bahsi geçen yazısında sıkça 'cedde' ve 'ecdada' göndermelerde bulunurken;  "Bu güzel topraklara ve temiz ecdadımıza çok şey borçluyuz. Borcumuzu ancak çalışarak ve sahip çıkarak ödeyebiliriz. İnkâr edenlerden olamayız," dedi.

Yazıda sık sık, "Kimiz, kimlerdeniz?" sorusunu düşündürten Tenekeci, "Devlet uyursa, millet uyanır," vurgusunda bulundu.

"TÜRKİYE, AYAKTA KALAN TEK SÜNNİ DEVLETTİR"

Tenekeci, Türkiye'yi "ümmetin taşıyıcısı" ilan ederken, şunları kaleme aldı:

"Peki, Türkiye'ye yapılan bu saldırıyı Mısır'dan, Gazze'den, Suriye ve Irak'tan bağımsız düşünebilir miyiz? Hayır, düşünemeyiz. Esasında saldırı, hep söylediğimiz gibi, ülkelere değildir. Saldırı, Moğol istilasını durduran, Haçlı Seferleri'ni karşılayıp sonlandıran, yüz yıl önceki paylaşımda zorluk çıkaran Sünni omurgaya karşıdır. İslâm'ın direnç merkezine. Irak'ta işgal kuvvetlerine kimler direndi, hatırlayın."

"Türkiye, ayakta kalan ve inşallah kalacak olan tek Sünni devlettir" diyen Yeni Şakak yazarı, yazısını, "Bu ülke, İslâm dünyasının kilit taşıdır," diyerek noktaladı.