FETÖ'nün Hava Kuvvetleri imamı” olduğu ve Akıncı üssünden 15 Temmuz darbesini yönettiği iddia edilen  Adil Öksüz’ün Almanya’dan geçici oturum talebinde bulunduğu haber yapıldı.

Darbe girişiminin ardından gözaltına alınıp serbest bırakılan ve ardından yakalanması için aylardır çalışma başlatılan Adil Öksüz'ün Almanya'da olduğu ve oturum talebinde bulunduğu ileri sürüldü.

Öksüz, 16 Temmuz sabahı Akıncı’ya yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Fethiye merası içerisindeki patikada jandarma tarafından yakalandı. Saat 11.00 sularında yakalanan ve elinde siyah valiz bulunan Öksüz, “tarla bakmaya geldim” demişti. Sincan Adliyesi’ne götürülen Öksüz, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından, Emniyet İstihbarat ile Terör Daire Başkanlıkları ile MİT ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen belgede, iki ayrı kişinin Öksüz'ü, Frankfurt'ta ve Ulm'da gördüğü belirtiliyordu.

Öksüz'ün, Almanya'da geçici oturum talebinde bulunduğu iddia edilirken, bu talebi Baden-Württemberg eyaletinde yaptığı belirtildi.

Yeni Şafak’ın iddiasına göre Alman yetkililer diğer sığınmacıların aksine özel muamele uyguladığı Öksüz’ün ismini resmi kayıtlarda geçirmedi ve gizledi.