Milliyet’in haberine göre, BAŞBAKAN Yardımcısı Arınç’ın, Karayılan’ın İran’da yakalandığı iddialarıyla ilgili “İşin içinde bir şeyler var ama henüz açıklayabilmiş, görebilmiş değiliz. Hem operasyon öncesinde ve sonrasında bizzat bu şahsa ait bir görüntü yayınlanmış değil. Doğrusu bir meçhulun karşısındayız” sözleri gözleri yeniden Kandil’e çevirdi…

Senaryo şöyle:

Çünkü, Kanal D’nin haberine göre, Murat Karayılan ortadan kayboldu. İstihbarat çevreleri, İran’ın, Karayılan’ı bilinmeyen bir yere sakladığını ve yerine Türkiye’nin hiç istemediği bir isim olan Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin’i getirdiğini konuşuyormuş.

Çünkü aynı çevreler, Kandil’de yeni bir oyun sergilendiğini belirtiyormuş. Kanal D’nin haberine göre, oyunu sahneye koyan İran ve Suriye gizli servisiymiş. Başrollerde de Karayılan ve Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin varmış.

İddiaya göre Türk istihbarat birimleri Karayılan’ın bulunabileceği adresleri belirlemiş ve MGK’ya sunmuş. Kurulda olası bir operasyonun ayrıntıları görüşülmüş. Sonunda bilgilerin İran’a verilmesi ve operasyonu onların yapması kararlaştırılmış.

Karayılan kendisine yönelik operasyon hazırlığını öğrenmiş ve Kandil’den kaçmış.  Ancak İstihbarat raporlarına göre, Kandil’den kaçmak Karayılan’ı kurtarmamış.

İran harekete geçip Karayılan’ı enterne etmiş. Yani yakalamamış ama gözetim altında tutmaya başlamış, kıpırdamasına izin vermiyormuş.

İşte bu noktada İran istihbaratı, Suriye istihbaratıyla işbirliği yapıp Türkiye’yi dışlamış. Örgütün başına Suriye kökenli Fehman Hüseyin’in getirilmesini sağlammış.

Bu gelişmeler olurken, Başbakan Erdoğan’ın, otoyol kenarında durup İran Cumurbaşkanı Ahmedinejat’la yaptığı 34 dakikalık telefon görüşmesi de dikkati çekmiş.

Resmi açıklamaya göre iki lider Suriye’deki gelişmeleri konuşmuş. Kulislere yansıyan ise Karayılan’ın konuşulduğu yönünde ve “Suriye lideri Esad’ın düşmesi, Suriyeli Bahoz’un tek başına kalması Karayılan’ın İran’da ovaya inmesi” yönünde bir pazarlığın yapılmış olabileceği imiş...

Şimdi bu Karayılan hikayesini filme çekecek bir yapımcı firma aranıyor olsa gerek… Bakalım Karayılan rolünü kim oynayacak?