Ünlü edebiyatçı Muzaffer İzgü’nün sağlık durumuyla ilgili Yeni Asır gazetesinin ‘ölümü seçti’ şeklindeki haberine edebiyat çevrelerinden tepki geldi.

İz Gazete'den Ümit Kartal'ın haberine göre, bu ayın başında İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dahiliye servisinde bir süre tedavi gören, şimdi ise evinde olan 84 yaşındaki İzgü’nün sağlık durumu şuan iyi.

İzgü’nün yaşamını yitirdiğine dair algı oluşmasına sebep olan Yeni Asır gazetesine ise tepki büyüyor. Dün Tansu Edip Gökbudak imzası ile ‘Ünlü yazar ölümü seçti’ başlıklı haber yayınlayan gazete, “Doktorların kemoterapi tedavisi önerdiği İzgü'nün tedaviyi kabul etmediği ve son günlerini evinde geçirmek istediği öğrenildi” ifadesini kullanmıştı.

Yeni Asır’ın haberi ile birlikte sosyal medyada yayılan ‘Muzaffer İzgü yaşamını yitirdi’ haberleri sonrasında ünlü yazarın sevenleri ve yazar dostları Yeni Asır gazetesine tepki gösterdi.

İzgü'nün yaşamını yitirdiğine dair yanlış bilginin yaygınlaşmasına sebep olan habere dair açıklama yapan yazar Yunus Bekir Yurdakul, Yeni Asır gazetesi için ‘paçavra’ ifadesini kullanarak, Muzaffer İzgü’nün hayatta olduğunu duyurdu.

Yurdakul, Başta "Yeni Asır" denen paçavra, ölüm meraklısı tacirlere kalsa Sevgili İzgü çoktan ‘ölümü seç’mişti. İzgü hayatta ve iyi; düne göre bugün daha iyi. Evet evinde, evet bir sağaltım uygulanmıyor ama iyi. Merak etmeyin dostlar...” dedi.

'İNADINA BİR GÜN FAZLA YAŞAMAK DİLEĞİYLE'

Yazar Ahmet Günbaş da Yeni Asır gazetesi’nin haberine tepki gösterdi. Muzaffer İzgü’nün gülümseyen bir fotoğrafı ile açıklama yayınlayan Günbaş şu ifadeleri kullandı: “Dünkü Yeni Asır gazetesinde Muzaffer İzgü için, ‘Ünlü Yazar Ölümü Seçti!’ diye bir başlık atılmış! Hemen söyleyelim; yok böyle bir şey!.. Kaynağı her ne ise, bu basın rezaletini şiddetle kınıyorum! Araştırdık; Muzaffer Abi evinde ve sağaltımı sürüyor. Hatta düne oranla daha iyi olduğu söyleniyor! Gerçek haberi gülümseyen bir fotoğrafla duyuralım dedik! İnadına bir gün fazla yaşamak dileğiyle!”

'YENİ ASIR ÖLÜMÜ SEÇMİŞ'

Yeni Asır’ın eski yazarlarından Hüseyin Yurttaş ise, Muzaffer İzgü’nün 1995-2001 yılları arasında her Pazar gazetede bir öyküsünün yayınlandığını hatırlatarak, Yeni Asır’a tepki gösterdi. ‘Belli ki Muzaffer İzgü değil ama Yeni Asır ölümü seçmiş’ şeklinde tepki götsren Yurttaş şöyle dedi: “1995-2001 yılları arasında orta sayfalardan birinde cumartesi günleri benim "Cumartesi Sohbeti"m, pazar günleri ise sevgili Muzaffer İzgü ağabeyimizin bir öyküsü yayımlanırdı. Yeni Asır'ın en aydınlık, en parlak günleriydi desem yeridir. Yalnızca biz orada olduğumuz için değil; tutturduğu genel yayıp politikası ve açılımcı, kucaklayıcı tavruyla... Sonra büyük eller onunla oynadı. Dinç Bilgin'in elinden aldılar. Elden ele... Medyada "patlayan" haberi hemen hiçbirimiz Yeni Asır'ı okumadan öğrendik... "Muzaffer İzgü Ölümü seçti" başlıklı bir haber çıkmış bu gazetede. Yalan haber olduğu anlaşılıncaya dek epey ter döktürdü bize. Eski bir yazarı olması yanında Türkiye'nin en seçkin yazarlarından biri olanMuzaffer İzgü için böyle uluorta haber türetmek, gazetecilik filan değil, başka bir şey. Anlaşılıyor kİ, Yeni Asır'da artık gazeteciler kalmamış... Bütün köy ve mahalle kahvelerinin masalarını süsleyen ve günde 60000 dolayında satışı olan Yeni Asir nerde, bu zavallı "ceride" nerde? Belli ki, Muzaffer İzgü değil, Yeni Asır ölümü seçmiş!..”

Kaynak: İz Gazete