Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve 2 Temmuz 1993′te Madımak Katliamında yaşamını yitirenlerin yakınları adına katliamda yaşamını yitiren sanatçı Hasret Gültekin’in eşi Yeter Gültekin, “19 yıllık yalan” başlıklı haberinde “yargıyı etkilemeye çalıştığı ve hakarette bulunduğu” iddiasıyla Yeni Akit Gazetesi’nde haberi hazırlayan muhabir hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

Ankara Adliyesi’ne gelen Avukatlar Şenal Sarıhan ve Cem Yılmaz, suç duyurusu dilekçesini, İstanbul-Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletilmek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu’na verdi.

 

Dilekçede, 23 Temmuz 2012′de söz konusu gazetede yer alan haberde, “Madımak Oteli’nde yanarak ve dumandan boğularak yaşamını yitirenlerin, kurşunlanarak öldürüldüğünün” iddia edildiği ve buna ilişkin morgda çekilen fotoğrafların yayımlandığı kaydedildi.

 

Haberin ve fotoğrafların gerçeği yansıtmadığı savunulan dilekçede, olayla ilgili otopsi raporlarında da oteldekilerin “yanarak ve karbondioksit zehirlenmesi” sonucu öldüklerinin belirtildiği ifade edildi.

 

Sivas Katliamına ilişkin halen devam eden davaların bulunduğu belirtilen dilekçede, sözkonusu haberi hazırlayan muhabirle ilgili “yargı görevini yapanı etkileme”, “adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs”, “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme”, “yayın yolu ile hakaret”, “kişinin hatırasına hakaret” ve “iftira” suçlamalarında bulunuldu. Mağdur aileler adına Yeter Gültekin, İstanbul- Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına dava açılması talebiyle suç duyurusunda bulundu.