PKK’nin gençlik örgütü YDG-H (Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi), Başakşehir’in Şahintepe mahallesinde IŞİD üyelerinin örgütlendiği öne sürülen bir eve silahlı eylem düzenledi. YDG-H tarafından yapılan açıklamada, düzenlenen saldırıda, bir IŞİD üyesinin öldüğü iddia edildi.

YDG-H, Fırat Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, "Uzun süren takip ve yapılan tespitin ardından Şahintepe’de hücre evlerinde örgütlendikleri ve gençleri IŞİD’e katılmak üzere gönderdikleri tespit edilen bazı çete üyelerine, araçla hücre evinden ayrıldıkları sırada silahlı eylem düzenlediklerini" iddia etti.

Açıklamada, “Hareketimizin bir birimi tarafından Rojava, Şengal Maxmur gibi alanlarda halkımıza karşı başta TC devleti olmak üzere batılı güçler tarafından örgütlendirilmiş, silahlandırılmış kalleş IŞİD çetesinin Başakşehir Şahintepe’deki bir hücre evine dönük nokta eylemi gerçekleştirilmiştir. Hücre evinden ayrılan araçta 5-6 çete üyesi vardı. Birimlerimiz tarafından yapılan nokta eylemi ile 2-3 çete üyesine kurşun isabet etmiştir” ifadeleri kullanıldı.