Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H), Şırnak'ın Cizre ilçesinde Hüda-Par üyeleri ile yaşanan çatışmalara ve 3 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan olaylara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, saldırıları devletin örgütlediği savunuldu.

'KAYMAKAM BİR HAFTADIR BİZİ TEHDİT EDİYORDU'

ANF'de yer alan açıklamada, "27. 12. 2014 sabahı gelişen saldırıyı hiç kimse Hizbul-kontra ve Hüda-Par olarak yansıtmaya kalkmasın zaten bu çete gruplarını Cizre’de 20 evleri var. Bunların halka saldırı girişimi yapacak güçleri ve cesaretleri yok. Bu isim öncülüğü ile geliştirilmek istenen devlet katliamıdır. Bütün Cizre halkı son bir haftadır kaymakam tarafından tehdit edilmekte idi. Halkın kendi öz gücü ile savunduğu mahallere ne pahasına olursa olsun girileceğini belirtiyordu ve hatta hava destekli operasyon tehdidinde bulunuyordu. Bunun kirli maskesi Huda-Par olabilir; fakat asıl saldırı devletin kirli bir planıdır," denildi.

Açıklamanın devamında, "saldırının planlı ve örgütlü" olduğu savunularak, "Bu kadar planlı ve örgütlü saldırı karşısında YDG-H ve YDGK halka öncülük etmiş ve büyük bir halk serhıldanına dönüşmüş durumda ve değil geri adım atma, direnişi geliştirip tüm Kürdistan'a yayma sözü veriyoruz," ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın sonunda ise eylemlerin yayılması için çağrı yapılırken, "Her yer Cizre her yer direniş, büyüyen serhildan özgürleşen Kürdistan olacak" denildi.