Kobani eylemlerinden önemli bir rol üstlenen Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H), yaptığı açıklamada "Zafere kadar serhildanı yükseltelim, devrimimizi inşa edelim" dedi.

Yazılı bir açıklama yayınlayan YDG-H, Türkiye'de başlayan Kobani eylemlerine ilişkin olarak 'devam' çağrısı yaparken,  okul, bayrak yakma ve büst yıkmanın kendileri ile alakası olmadığını söyledi.

"Önder Apo’dan kesin bir talimat olmadan kesinlikle eylemlerimiz devam edecektir" denilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

Biz Kürdistan’ın direnen ve Kürdistan topraklarını direnişiyle her yerde serhildanları yükselterek özgürleştirmesi gereken, öz savunma içinde bulunması gereken bir gücüz. Yani biz Kürdistanlı gençleriz. Önder Apo’nun açıklamasını doğru algılamak gerekir. Direnişi süreklileştirmek gerekir. Bu temelde öz savunmayı geliştirerek halkımızın ve topraklarımızın savunmasını yapmalıyız. Önder Apo’dan kesin bir talimat olmadan kesinlikle eylemlerimiz devam edecektir. Bu konuda son söz Önder Apo’nundur.

Serhildan sürecinde okul, bayrak yakma ve büst yıkmanın bizimle bir alakası olmadığı bilinmelidir. Ancak yandaş ve işbirlikçi medya eliyle yapılmak istenen, bu tür girişimleri ön plana çıkararak, son derece bilinçli gelişen serhildanı manipüle etmektir.

Tüm gençlik sokak sokak örgütlenmelidir. Eylemler büyüyerek devam etmelidir. Yapılan açıklamalar doğru algılanmalı ve serhildan daha örgütlü bir temelde öz savunma gerçekleştirerek cevap bulmalıdır.

Büyük serhıldanımızı halkımıza kutluyor başarıya ulaşana kadar halkımızın hizmetinde olduğumuzu duyuruyoruz.