PKK’nin gençlik yapılanması Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi (YDG-H), dün gece İstanbul’da IŞİD üyesi olduğu belirtilen bir kişiyi öldürdüğünü açıkladı.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 32 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırının ardından YDG-H’den yapılan açıklamaya göre dün gece Mürsel Gül adlı IŞİD üyesi öldürüldü.

Gül’ü üç ay boyunca takip ettiklerini bildiren YDG-H, söz konusu kişinin IŞİD saflarında savaştığını ve yedi ay önce yaralanarak tedavi olmak amacıyla İstanbul’a döndüğünü belirtti.

Açıklamada Mürsel Gül’ün IŞİD içinde üst düzey bir yetkili olduğu ve bombalı saldırı hazırlığı içerisinde olduğu da iddia edildi.

IŞİD’E YÖNELİK SALDIRILAR DEVAM EDECEK

YDG-H, IŞİD üyelerine yönelik çalışmaların devam ettiğini ve tespit edilen birçok kişinin öldürüleceğini bildirdi. Açıklamada “Suruç katliamının hesabı sorulacak” ifadeleri yer aldı.

IŞİD HESAPLARI İNTİKAM PEŞİNDE

Öte yandan IŞİD’e yakınlığıyla bilinen bazı sosyal medya hesaplarından da Mürsel Gül’ün ölümü doğrulandı. Söz konusu hesaplardan Gül’ün intikamının alınacağı ve PKK’dan hesap sorulacağına dair açıklamalar yapıldı. (Diken)