Sokağa çıkma yasağının 7’inci günde sürdüğü Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki Kurşunlu Camii’nin ‘ateşe verilmesi’ ile ilgili olarak Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi (YDG-H) bir açıklama yaptı.

YDG-H tarafından yapılan açıklamada, ‘Cami, YDG-H’liler tarafından yakıldı’ şeklindeki haberler yalanlanırken, daha önce Muş'un Varto ilçesi ile başka il ve ilçelerdeki cami ve cemevlerine yönelik tahribatlar hatırlatıldı.

YDG-H açıklamasında, “Kurşunlu Cami başta olmak üzere dünya kültür mirası olarak tescil edilmiş olan tarihi yerleşim yerlerine dönük günlerdir havadan ve karadan en ileri tekniği kullanarak saldıran, bizzat Saray'a bağlı çetelerdir,” ifadelerine yer verildi.

YÜKSEKDAĞ: 'HELİKOPTERLE YAKILDIĞI BELİRTİLİYOR'

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da partisinin bugünkü grup toplantısında, Sur’daki yasağa ve Kurşunlu Camii’nin yakılmasına ilişkin açıklamalarda bulunmuş ve “Bölge insanları Kurşunlu Camii’nin yukarıdan helikopterlerle yakıldığını söylüyor. Bunu söyledikten sonra yalanda sınır yok diyorum ya hala inkar ediyorlar. Hala etkili bir izah yok,” demişti.