Cizre’de yaşanan çatışmalar sırasında evlerine isabet eden top mermisiyle hayatını kaybeden Abdulcebbar Taşkın ‘Örgüt üyesi’ ilan edildi.

 Cihan Ölmez'in Evrensel'de yer alan haberine göre Cizre’deki sokağa çıkma yasakları sırasında 2 Ocak 2016 tarihinde evinin bahçesinde evlerine top mermisi isabet etmesi sonucu yaşamını yitirenlerden 43 yaşındaki Abdulcebbar Taşkın hakkında yapılan suç duyurusuna Savcılık, Taşkın’dan alınan sağ el svabında atış artıklarında bulunan antimon elementi tespit edildiğini, gizli tanık Yıldız ile açık tanık Mesut Ertaş’ın verdiği ifadeleri gerekçe göstererek takipsizlik kararı verdi.

Ayrıca, Taşkın’ın “örgüt üyesi” olduğunu ve çatışmalarda yaşamını yitirdiğine yer verildi. Takipsizlik kararına itiraz eden avukatlar ise, yoğun çatışmalar ve kullanılan silah ve patlayıcılar sonucu, o dönem ilçede kalan herkeste antimon elementinin tespit edilebileceğini kaydederek, bunun tek başına “örgüt üyeliği” için delil sayılamayacağını ifade etti. 1992 yılında koruculuğa başlayan Taşkın’ın, 1996’da PKK’lilerle girilen bir çatışma sonrası yaralandığı ve gazilik unvanı alıp malulen emekli olduğu öğrenildi.

Taşkın’ın eşi Zeycan Taşkın da, eşinin herhangi bir örgüt ile bağlantısının olmadığını kaydetti.