29 yaşındaki polis Mehmet Tuhal dün Hakkari'de HPG'lilerin yola döşediği bombayı uzaktan kumandayla patlatması sonucu yaşamını yitirdi. Yetkililer, Tuhal’ın ölüm haberini Hatay’ın Hassa ilçesindeki ailesine kameralar önünde verdi. Oğlunun yaşamını yitirdiğinden o ana kadar haberi olmayan anne Feride Tuhal büyük acı yaşarken, yetkililerin aileye haberi kameraların önünde vermesi büyük tepki çekti.

Tuhal’ın Yukarı Bucak Mahallesi’nde oturan ailesine haberi, Hassa Kaymakamı Mustafa Pala, Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel, İlçe Emniyet Müdürü Murat Şimşek ve İl Emniyet Müdür vekili Mustafa Ay verdi. Acı haberi Kaymakam Pala’nın ağzından duyan 75 yaşındaki baba Mehmet Tuhal ve 65 yaşındaki anne Feride Tuhal gözyaşlarına boğuldu. Anne ve babaya hazırda bekletilen sağlık ekipleri müdahale etti.

6 yıllık polis memuru 29 yaşındaki Mehmet Tuhal’in, 9 kardeşten 8’incisi olduğu öğrenildi. Daha önce İstanbul’da olay yeri inceleme polisi olarak görev yapan Tuhal’in, yaklaşık 2 ay önce Hakkari’ye tayin edildiği belirtildi.

KAMERALAR EŞLİĞİNDE ACI HABERİN VERİLMESİNE ELEŞTİRİ

Acı haberin henüz olaydan haberi olmayan aileye kameralar eşliğinde verilmesi ise tepki çekti. Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından çok sayıda kullanıcı duruma tepki gösterdi.



TEPKİLER ÜZERİNE KAYMAKAM'DAN AÇIKLAMA

Kaymakam Mustafa Pala gelen tepkiler üzerine açıklama yaptı. Basın mensuplarını kendilerinin çağırmadığını ileri süren Kaymakam şunları söyledi:

"Hiçbir basın mensubunu biz çağırmadık. Gizli ve habersiz gitmeye çalıştık. Kaymakamlık basın mensubuna fotoğraf çektirdik. Baba evine basının ne zaman geldiğini fark etmedim. Açıklamayı yaparken fark ettim, dışarı çıkmaları için talimat verdim. Gelmeleri tamamen bilgim dışındadır. Sadece fotoğraf çektiklerini zannediyordum, kamera görüntüsü de çekmişler."  

Kaynak: Evrense, Hürriyet