Barış bildirisi akademisyenlerinden Dr. Mehmet Fatih Taşpınar’ın yaşamına son vermeden önce doktora hocasına yazdığı mektup ortaya çıktı.

Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde işine son verilen Araştırma Görevlisi Dr. Mehmet Fatih Taşpınar’ın intihar etmeden önce doktora hocasına bir mektup yazdığı ortaya çıktı.

BirGün Gazetesi’nden Meltem Yılmaz'ın haberine göre, Taşpınar’ın derslerinin elinden alınması üzerine doktora hocasına yazdığı mektupta, fakülte kurulunda bulunan hocalardan birinin kendisini barış bildirisine imza attığı gerekçesiyle “PKK sempatizanı” olarak suçladığına yer verdi.

Taşpınar’ın hocasına yazdığı mektup şöyle:

“Hocam merhabalar yeniden Hatırlayacağınız gibi birkaç hafta önceki mesajlaşmamızda fakülteden üç ders için görevlendirme aldığımı, bu yolla hem fakülte ile bağımı koruyup hem de ders verme deneyimi kazandığımı ifade etmiş idim. Ancak geçen hafta fakülte kurulunda hocalardan birinin Beşiktaş’taki TAK saldırısından hareketle Türkiye’nin çok hassas günler geçirdiğini, benim Barış İçin Akademisyenler bildirgesinde imzamın olması müsebbibi ile ‘PKK sempatizanı’ olduğumu ve dolayısıyla bu üç ders için yapılan görevlendirilmelerin iptal edilmesi gerektiğini önerdiğini öğrendim.

Buna cevaben Dekan’ın konuyu Rektörlük’e sorduğunu, Rektörlük’ün ise benim fakültedeki görevlendirmemi sakıncalı bulduğunu söylediğini ve gerekeni yapması için Dekanlık’a telkinde bulunduğu bilgisini edindim. Sonuç olarak gerekçesi ‘görülen lüzum üzerine’ olan bir fakülte yönetim kurulu kararı ile derslerim elimden alındı.

Dekan ile yaptığım görüşmede iddianın ispata muhtaç olduğunu, hakkımda açılmış hiçbir dava ve soruşturma olmamasına rağmen dönemin bitimine üç hafta kala alınan bu karar gelecekte başka üniversitelere yollayacağım kadro başvurularında beni çok zor duruma düşüreceğini söylesem de bir sonuç alamadım.

Benzemeye razı olmak…”