Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, emniyetteki usulsüz dinlemelere ilişkin gerçekleştirilen soruşturma kapsamında daha önce serbest bırakılan ve savcının itirazı üzerine yeniden tutuklama kararı çıkartılan 5 polisten 4'ü, adliyedeki işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.

Milliyet’te yer alan habere göre, 13 Mart'ta Sivas merkezli 18 ilde gerçekleştirilen emniyetteki ‘yasa dışı dinleme' operasyonunda mahkeme tarafından serbest bırakılan ancak savcının itirazı üzerine Tokat Sulh Ceza Hakimliği tarafından hakkında tutuklama kararı çıkartılan 5 polisten Sivas Emniyet Müdürlüğü eski İstihbarat Şube Müdürü F.A., 3. Sınıf Emniyet Müdürü Ş.P., komiser M.A. ve polis memuru İ.A. görev yaptıkları illerde yakalandı.

Sivas'ta görev yapan F.A., Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, önce Sivas Adliyesi'ne daha sonra da Tokat Adliye Sarayı'na götürüldü. F.A., tutuklama kararının Tokat Sulh Ceza Hakimliği'nde yüzüne okunmasının ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ş.P., M.A. ve İ.A. ise görev yaptıkları illerdeki adliyelerde, tutuklama kararının Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden kendilerine iletilmesinin ardından cezaevine gönderildi.

Ankara'da görev yapan ve hakkında tutuklama kararı çıkartılan Başkomiser C.K.'ye ise kararın ardından henüz ulaşılamadığı öğrenildi.