Çarkın’ın “Selma, senede bir-iki sefer bana görünür” dediği Perpa Baskını kurbanı Selma Çıtlak’ın babası, “Kızım yaralı kurtulmuştu. Telsiz emriyle infaz ettiler. Vücudundan 18 kurşun çıktı” dedi.

SON günlerde yaptığı açıklamalarla gündeme oturan Susurluk hükümlüsü eski Özel Harekatçı Ayhan Çarkın, gözaltına alınmadan önce “içime oturdu” dediği Perpa baskınıyla ilgili şok bir itirafta bulundu. Perpa’daki operasyonda öldürülen Selma Çıtlak ve Mehmet Salgın’ın masum olduğunu iddia eden Çarkın, “Vurulan Selma ve bir çocuk da (Mehmet Salgın) masumdu. Boş yere gittiler. O günden beri içime oturmuştur” dedi. Selma Çıtlak’ın babası Çarkın’a tüm bildiklerini anlatma çağrısı yaptı.

HADİ ARTIK ZAMANI GELMEDİ Mİ?

Peş peşe yaptığı itirafların ardından dün sabah saatlerinde gözaltına alınan Ayhan Çarkın, “içime oturdu” dediği Perpa baskınıyla ilgili olarak “Perpa olayında dahlim var ama o masum kızın vurulmasında dahlim yok. Özellikle dikkat etmesini söyledim Ayhan’a (Özkan). ‘Çocuk ve kıza dikkat et, özellikle koru’ dedim. Bir baktım onlar da ölmüş” demişti.

Öldürülen Çıtlak ve Salgın için “Selma ve o çocuk da (Mehmet Salgın) masumdu, boş yere gittiler. O günden beri içime oturmuştur” diyen Çarkın şöyle devam etti: “Senede bir-iki defa bana görünür. ‘Hadi artık, zamanı gelmedi mi?’ diye bir ses duyarım. Bir bakarım Selma.”

YARALI KIZIMI TELSİZ EMRİYLE KATLETTİLER

Ayhan Çarkın’ın itirafları üzerine STAR’a konuşan Çıtlak’ın babası Nedim Aycı, kızının öldürülmesinden sonra dava açtıkları için tehdit edildiklerini, oğlunun arabasının kurşunladığını söyledi. Can güvenlikleri olmadığı için olaydan sonra İstanbul’dan taşındıklarını ifade eden Baba Aycı, davaya bakan avukatların da kurşunlarak gözdağı verildiğini söyledi. Kızının olayda yaralandığını ifade eden Aycı “Ancak dönemin yetkilisi telsizle ‘tanık bırakmayın’ dediği için öldürüldü. Yaralı olarak asansöre kadar sürünmüştü. Vücudundan 18 mermi çıktı. Yaralı bir insana bu kadar mermi sıkılır mı? Kızım öldüğünde üç aylık hamileydi” iddiasında bulundu.

OLAYI AYDINLATIRSA SAYGI DUYARIZ

“Olaydan iki saat sonra olay yeri basına gösterildi. Neden? Çünkü o sırada başka yerden silah getirip yanı başlarına kondu” iddiasında bulunan baba Aycı, “Çarkın’ın açıklamaları onda hala vicdan olduğunu gösteriyor. Konuşmaya devam etsin. Korkmasın. Toplum onu korur, sahiplenir. Karanlıkta kalan olayları aydınlatırsa ona saygı duyarız” dedi. Aycı, olayın tanığı olan genç bir kızın izine daha sonra rastlanmadığını vurguladı.

PERPA BASKINI’NDA NELER YAŞANMIŞTI?

13 Ağustos 1993 tarihinde DEVRİMCİ SOL üyeleri bulunduğu iddiasıyla Perpa’nın 11. katındaki ‘Beyaz Saray Cafe’ye düzenlenen operasyonda, Selma Çıtlak, Mehmet Salgın, Sabri Atılmış, Hakan Kasa ve Mehmet Akyürek  öldürülmüştü. Ömer Kaplan, Ayhan Çarkın, Ayhan Özkan, Hüseyin Doğrul ve Selim Kostik adlı özel harekatçılar yargılanarak önce idam cezasına çarptırıldı. İdam cezası TCK 50’inci madde gereği önce 8’er yıla, ardından da indirim maddeleri uygulanarak 3 yıl 10 ay 20’şer gün hapse indirildi.

STAR