Gazeteciler Ahmet Şık ve Nedim Şener özeillkile Gülen Cemaati’ne yönelik yaptıkları yayınlar nedeniyle hiç ilişkilerinin olmadığı bir grup insanla birlikte Oda Tv davasında tutuklanmışlardı.

Ahmet Şık’ın cemaatin hukuksuz faaliyetlerini ele aldığı kitabına daha yayınlanmadan bilgisayarında el konulmuş ve yayın yasağı getirilmiş.

Aralarında Demokrat Haber’in de olduğu birçok site Ahmet Şık’ın “Dokunan Yanar” diye özetlediği süreçte kitabın PDF formatındaki kopyasını yayınlayarak bu hukuksuzluğu protesto etmişti.

Bir süre sonra kitap yayınlanabilmiş, Ahmet Şık ve Nedim Şener de tahliye olmuştu.

Ahmet Şık ve Nedim Şener 32.Gün programında AKP'yi sarsan yolsuzluk soruşturması hakkında bomba açıklamalarda bulundu.

Kanal D'de Umur Birand ve Hilmi Hacaloğlu'nun sunduğu 32. Gün programında gündeme ilişkin sorularını yanıtladılar.

Gerçej Gündem’in haberine göre Ahmet Şık ve Nedim Şener'in AKP'yi sarsan yolsuzluk operasyonu ve gündeme ilişkin açıklamalarından satır başları:

Nedim Şener: "İki gücün çok şiddetli savaşında bir taraf mağlup olacaktır. Seçimle iş başına gelen hükümetin argümanları daha çok ama cemaat bel altı çalışıyor"

Ahmet Şık: "Hükümet için paralel devlet eşittir cemaat."

YAKIN TARİHTE BİR CEMAAT OPERASYONU YAPILACAK

Nedim Şener: "Cemaat hizmet noktasına çekilirse 30 kişilik bir grup kalır, bu isimlere de operasyon yapılacaktır. Bu operasyonu 30-40 kişilik ekip düzenledi. Darbeyi bütün cemaat hareketi yiyebilir.  Yakın tarihte bir cemaat operasyonu yapılacaktır. Cemaatin hizmet kısmını ayırarak büyük bir operasyon gerçekleşecek. Örgüt davasını bilen cemaat, operasyonu öne aldı. Cemaat, 'hırsızlığı ortaya çıkarınca bize örgüt muamelesi yapıyorlar' diyecek."

GÜLEN OPERASYONUN TAM ARKASINDA

Ahmet Şık: "Cemaatin bir sivil bir de sivil olmayan kanadı var. Cemaatin sivil olmayan kanadı sivil olan kanadını kullanıyor. İyilik hareketi olarak isimlendirilen grup sivil olmayan kanat tarafından kullanılıyor ve Gülen sivil olmayan kanadın başında. Fethullah Gülen operasyonun tam arkasında.

Misilleme değil daha büyük bir saldırıyı önlemeye çalışıyor. Daha büyük bir misilleme bekliyorum. Büyük bir dava geliyor. Başbakan'ın evinde bulunan böcekler de bu konuyla ilgili... Cemaatin sivil olmayan kanadına büyük bir dava geliyor."

20 YILDIR POLİS AKADEMESİ CEMAATİN ELİNDE KAZIMAK KOLAY DEĞİL

Nedim Şener: "Bize operasyonu yapan isim şu anda hükümete operasyon yapan ekibin başında. Hükümetin ellerinde yetişmiş polis olmadığından İstanbul'a dışarıdan bir Emniyet müdürü atadılar. 20 yıldan beri polis akademisi cemaatin elinde. Kazımak çok kolay değil. Görevden almalar emniyet içerisindeki cemaat mensuplarını temizlemeye yeterli değil."

Ahmet Şık: "Cemaatçi polisleri emniyet teşkilatından tasfiye etmek için Emniyet Genel Müdürlüğü'ne kilit vurmak ve yeni teşkilat kurmak gerek."

Nedim Şener: "Hüseyin Çapkın cemaatiçi olduğu için değil bu operasyonu haber veremediği için görevden alındı. Adaleti kirleten ellerle adaleti getiremezler."

ZEKERİYA ÖZ BENCE SAHTE KAHRAMAN

Ahmet Şık: "Bu bir güç savaşı ve bu savaştaki taraflardan birisi Savcı Zekeriya Öz. Birileri kahraman diyor Zekeriya Öz'e bence sahte kahraman."

Nedim Şener: "Başbakan'a haber vermeyen savcılar, Ergenekon davasında her dalgada Tayyip Erdoğan'a havalimanında dosya veriyorlardı."

BU KAVGA KİRLİ ELLERİN KAVGASI

Ahmet Şık: "Hükümet ve cemaat arasındaki çatışma demokrasi ve barış kavgası değil, bu kavga kirli ellerin güç kavgası. Hakan Şükür istifa edecekse Ali İsmail Korkmaz linç edildiğinde ya da Yüksekova'da 3 kişi infaz edildiğinde istifa etmeliydi!

Bizim adımızı anarak "ama bunlara da haksızılık yapıldı" demelerine midem bulanıyor. Ergenekon, KCK, şike, davalarında olduğu gibi yolsuzluk davasında da ortaya saçılanlara şüpheli yaklaşmakta fayda var. Yargı-polis çetesi davaların tek mağduru Ahmet-Nedim değil. Şike, Balyoz Ergenekon, Devrimci Karargah, KCK davalarında da mağdurlar var."

CEMAAT 'DENİZ FENERİ'Nİ GÖRMEDİ

Nedim Şener: "Cemaatte kamikaze olacak insanlar var! Bugün yolsuzluk davasını gündeme getiren cemaat medyası Deniz Feneri'ni görmedi. Bu çifte standart."

NİHAİ HEDEF ERDOĞAN

Ahmet Şık: "Erdoğan Bayraktar'a yapılan suçlamaların bizzat Erdoğan ailesi ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Bu operasyonun ön soruşturma olduğunu ve nihai hedefin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu düşünüyorum. Cemaatin en büyük mal varlığı insan kaynağı.  Devamı gelecektir. Bizim davamız seçimin 1 gün sonrasına ertelendi. Mahkeme seçimlerde kazanan tarafa göre bir karar verecek.

HÜKÜMETİN YARGIYA MÜDAHALESİDİR

Ahmet Şık: Başsavcı'nın ihtilaflı durumda iki savcı imzası istemesi hükümetin yargıya müdahalesidir. Yaraya neşter vuracak el temiz değil.