Meteoroloji 13 il için yağış uyarısında bulundu. Yağış tüm yurtta etkili olacak. İstanbul'da ise saat 19.00 itibariyle gök gürültüsağanak yağış Marmara ve Ege'yi etkisi altına aldı.Gebze'de başlayan sağanak yağışın ardından hava karardı ve gece görüntüsü yaşandı. Aşırı yağış nedeniyle D.100 karayolu içmeler mevkiinde İstanbul istikametine trafiğe kapandı. 

Meteoroloji yaptığı uyarıda, Balıkesir ve İstanbul radarları, uydu görüntüleri ve son meteorolojik analizlere göre; Bugün Yalova ile Bursa'nın İnegöl, Yenişehir, İznik ve Orhangazi ilçelerinde kuvvetli olmak üzere yerel gökgürültülü sağanak yağış beklendiğini açıkladı.  

İl il hava durumu    

Son meteorolojik analizlere göre ise, İstanbul'da bugün  saat 19.00'da başlayacak sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışın, il genelinde yer yer kuvvetli olarak gece yarısına kadar etkili olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (lokal dolu yağışı, yıldırım, yağış anında anlık kısa süreli fırtına, lokal su bakını) karşı tedbirli olunması gerekmektedir. denildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi trafik operatörü Murat Kazanasmaz ise sosyal paylaşım sitesi Twiiter'dan verdiği son dakika bilgisiyle: "TEM Sultanbeyli civarında dolu değil bildiğin kar gibi yağıyor. Asfalt Bembeyaz." olduğunu belirtti.

Aşırı yağış D-100 Karayolu’nu trafiğe kapattı

Aşırı yağış nedeniyle D-100 karayolu içmeler mevkiinde İstanbul istikametine trafiğe kapandı. Trafikte uzun kuyruklar oluştu. Özellikle Anadolu yakasında etkili olan yağış nedeniyle bazı vatandaşlar araçlarında mahsur kaldı. Metronun Taksim ayağında tavandan akan su nedeniyle bir bölüm yaya geçişine kapandı.. Özellikle Tuzla, Sultanbeyli ve Pendik ilçelerinde dolu yağışı görüldü. Yağmur etkisini sürdürerek devam ediyor.