Urfa'nın Viranşehir ilçesinde hâkim ve savcı lojmanlarının yakınında bombalı araçla saldırı düzenlendi. 

Urfa Valisi Güngör Azim Tuna, saldırıda  10 yaşında bir çocuğun hayatını kaybettiği, 18 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Yenişehir Mahallesi'ndeki hâkim ve savcı lojmanlarının yakınında patlama meydana geldi. Patlamada yaralıların olduğu belirtildi.

Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Patlama sesinin kentin hemen her bölgesinden duyulduğu belirtilirken, ilçeye Gaziantep'ten de ambulanslardın sevk edildiği öğrenildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA 

Valilik, saldırı sonrası şu açıklamayı yaptı:

"İlimiz Viranşehir ilçesinde bulunan Adliye ve emniyet personelinin ikamet ettiği lojmanların bulunduğu sokak içinde muhtemel bomba yüklü araç ile yapılan saldırı sonucunda saat 21:45 itibariyle Viranşehir Devlet Hastanesi'ne 18 yaralı vatandaşımız intikal etmiş, bunlardan 10 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetmiş ve durumu ağır olan bir vatandaşımız ise il merkezindeki hastanelere sevk edilmiştir"


 

ADALET BAKANI BOZDAĞ'DAN AÇIKLAMA 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından yapılan açıklama şöyle: 

“Şanlıurfa Viranşehir'de hâkim, savcı ve zabıt kâtiplerine dönük terör saldırısını, bu saldırıyı yapanları/yaptıranları şiddetle lanetliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Yargı camiamıza büyük geçmiş olsun. Bu terör saldırısı, sadece yargı görevi yapanlara değil, aynı zamanda hukuka, adalete, milletimize, devletimize ve birliğimize yapılmıştır. Hiçbir terör örgütü/terör saldırısı, Türkiye'nin terörle mücadelesini zaafa uğratamayacaktır.

"Terörle kararlı/etkin mücadelemiz sürecektir. Hâkim ve savcılar ile onlara yardımcı adli görevliler, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da adaleti ayakta tutmaya devam edecektir.”