Vicdani Ret Derneği Yemen'e karşı müdahaleyi reddeden bir açıklama yaptı. Açıklamada Erdoğan'ın 'müdahaleyi desdekliyoruz' sözlerine de atıf yapılan açıklamada, "Devletin bizlerden aldığı vergiyle başka coğrafyalara gökten bomba yağdıran ve sivilleri katleden bu operasyona destek vermesine karşı çıkıyoruz" denildi.

Yemen'deki Husilere karşı, Suudi Arabistan öncülüğünde ABD destekli kurulan Arap koalisyonunun hava saldırıları altı gündür sürüyor. Vicdani Ret Derneği Yemen'e müdahale edilmesine karşı bir açıklama yaptı. Dernek yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Kan gölüne çevrilen Ortadoğu'da yeni bir savaşı reddediyoruz. Suudi Arabistan Krallığı önderliğinde, ABD'nin onayıyla Yemen'in iç işlerine dışarıdan müdahaleye karşı çıkarak tüm Ortadoğu halklarını ordularını terk etmeye, bu savaşın insan gücü olmamaya çağırıyoruz. Kendi çıkarları ve güç dengeleri için Ortadoğu halklarını katletmekten çekinmeyen devletlerin ve yöneticilerinin tarih önünde hesap vereceğini bir kere daha hatırlatıyoruz."


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Müdahaleyi destekliyoruz, lojistik destek verebiliriz" sözlerine de atıfta bulunan Vicdani Ret Derneği, "Devletin bizlerden aldığı vergiyle başka coğrafyalara gökten bomba yağdıran ve sivilleri katleden bu operasyona destek vermesine karşı çıkıyoruz. Savaşın yıkıcı sonuçlarının tekrar gözlerimizin önünde gerçekleştiği bugünlerde tüm Ortadoğu ve Türkiye halklarını askere gitmemeye, kardeş kanı dökmemeye davet ediyoruz" açıklamasında bulundu.