Vicdani retçi Haluk Selam Tufanlı, Lefkoşa'daki askeri mahkeme tarafından "seferberlik çağrısına uymamak"la suçlu bulunmasının ardından tutuklandı.

Uluslararası Af Örgütü, vicdani retçi Haluk Selam Tufanlı'nın Lefkoşa'daki askeri mahkeme tarafından, 2011 yılında bir günlük askeri eğitime katılmayı reddetmesi nedeniyle "seferberlik çağrısına uymamak"la suçlu bulunmasının ardından dün tutuklandığını açıkladı.

Turfanlı'nın tutuklanmasını yazılı açıklama ile bildiren Af Örgütü, Turfanlı'nın serbest bırakılması için eylem çağrısında bulunarak, "Haluk Selam Tufanlı'yı sadece zorunlu askeri hizmete karşı vicdani ret hakkını uyguladığı için tutuklanan bir düşünce mahkumu olarak kabul ediyor ve derhal serbest bırakılması talebinde bulunuyoruz" dedi.

ÖDP’DEN AÇIKLAMA   

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Eş Genel Başkanları Alper Taş ve Bilge Seçkin Çetinkaya da Tufanlı’nın tutuklanmasına ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, “Özgürlük ve Dayanışma Partisi olarak, bağımsız Kıbrıs mücadelesini birlikte yürüttüğümüz Yeni Kıbrıs Partisi ile dayanışmamızı bir kez daha dile getirirken bir insan hakkı olan Vicdani Ret nedeni ile tutuklanan Haluk Selam Tufanlı arkadaşımızın derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz” denildi.

(DİHA, İMC)