bianet'e konuşan Süver, tahliye edildiği ve sosyal hayata yeniden dahil olduğu için son derece heyecanlı olduğunu söyledi.

 

5 Ağustos 2010'dan bu yana tutuklu bulunan vicdani retçi İnan Süver, Ege Ordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nin cezasının infazını ertelemesinin ardından bulunduğu cezaevinden tahliye edildi.

 

İnan Süver, henüz cezaevinden çıkalı yarım saat olduğunu ve bu nedenle fazla konuşamayacağını söyleyerek bir an evvel İstanbul'a giderek eşine ve çocuklarına kavuşmak istediğini söyledi.

 

Son dört aydır kimseyle konuşmadığını, bu sabah (9 Aralık) yeniden açlık grevine başladığını söyleyen İnan Süver, hücreden çıktığı, günlük hayata karıştığı için son derece mutlu ve heyecanlı olduğunu ifade etti.

 

"Cezaevine gireceğini düşünmüyorum"

 

İnan Süver'in avukatı Davut Erkan ise yaptığı açıklamada, mahkemenin Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nin verdiği "psikolojik rahatsızlık" raporuna itibar ettiğini söyledi.

 

Mahkemenin İnan Süver'in kesinleşmiş cezasını ertelediğini söyleyen Erkan, bundan sonraki süreçte Süver'in "Askerliğe elverişli değildir" raporundan yola çıkılarak hastanede tedavi edileceğini tahmin ettiklerini söyledi. (BİA/Ekin KARACA)