HDP’nin Meclis’e sunduğu ‘vergi cennetlerine transfer edilen kazançların araştırılması’ önergesi AKP oylarıyla reddedildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu, kardeşi, eniştesi, dünürü ve eski özel kalem müdürünün bir vergi cennetindeki şirkete 2011 yılında gönderdiği 15 milyon doları tek tek sıraladıktan sonra swift mesajlarını ve dekontlarını göstermişti.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na “Mevcut şirketlerini satmaları sebebiyle onlara para geldi. Oraya da para gitmedi. Bu yapılan işlemlerde hiçbir sorun yoktur” diye yanıt vermişti.

HDP’nin Meclis’e sunduğu önergede, şu ifadeler yer alıyordu: “Ülkemizde, yurttaşların içerisinde bulunduğu olumsuz ekonomik tablo gittikçe ağırlaşırken siyasetçiler ve yakınlarının vergi ödemeleri ve kazançlarıyla ilgili konularda şaibeli duruma düşmeleri, Meclis tarafından ivedilikle araştırılmalıdır. Yakın geçmiş tecrübelerimiz ile sabittir ki, araştırılmayan her şaibeli olaydan sonra bir yenisi daha ülke gündemine gelmektedir. Bu durum da ülkedeki sosyal huzursuzluğu, siyasal gerilimi ve ekonomik gidişatı kötü etkilemektedir. Bu bağlamda, Türkiye’de bazı siyasetçiler ve yakınları hakkında ortaya çıkan vergi cennetlerine transfer edilen kazançlar ile Türkiye’de elde ettikleri kazançların başka ülkelerdeki şirketlere transfer edilmesi iddialarının araştırılması amacıyla bir Meclis Araştırması açılmasını talep ediyoruz.”

Önergenin reddedildiğini, CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel duyurdu.

Kaynak: Diken