Ergenekon sanığı emekli albay Arif Doğan, Hizbullah'ın öldürülen lideri Hüseyin Velioğlu'nu 'ajan' olarak kullandığını açıkladı.
 
Doğan, "Kansız infaz yapıyorlardı. Diri diri gömdürüp havasız bırakıp öldürüyorlardı" dedi.
 
Ergenekon sanığı emekli Albay Arif Doğan, Hizbullah'ın öldürülen lideri Hüseyin Velioğlu ile ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. Doğan, Velioğlu'nu, karşı propaganda faaliyetinde bulunmak üzere Batman'da 'ajan ve muhbir' olarak kullandıklannı açıkladı.
 
Jitem'i kendisinin kurduğunu söyleyen Doğan ile yapılan ropörtaj Jitem'i Ben Kurdum' ismiyle kitaplaştırıldı. Doğan'ın Velioğlu ve örgüte yönelik itiraflarından bazıları şöyle:
 
EKİPLERİ DEVREYE SOKTUK'
 
"Velioğlu çok dindar ve donanımlı bir kişiydi. Daha doğrusu ülkücü bir çocuktu. Velioğlu'nun kendi seçtiği adamlardan oluşan bir kadro ile faaliyetlerine başlamasına imkan verdik. Gercüş bölgesinde istihdam edilmeye başlandılar. Eğitimlerini Velioğlu veriyordu. Bu eğitim fiili değil nazariydi. Namaza da gidecekler. İcabında vaiz de olacaklar, camilerde vaaz verecekler. Biz hemen ekipleri (GKK) devreye soktuk. Yetiştiler, alana ekipler halinde dağıtıldılar.
 
Hizbulkontr Batman'a çalışmaya geldiği zaman rahmetli Tuğgeneral Temel Cingöz, Siirt İl Jandarma Komutanıydı. Kendisini ağabeyim kadar severdim. Çok dürüst, namuslu, şerefli, kahraman bir subaydı Temel Cingöz. Bana geldi, "Arif, boynuz kulağı geçermiş, sıpa sen beni geçiyorsun herhalde" dedi. Benim istihbarat öğretmenime, "Getir şu adamı bir gece öpeyim dedi." İki rahmetliyi (Temel Cingöz ile Hüseyin Velioğlu) Siirt'in dışında bir yerde buluşturdum. Hüseyin Velioğlu korktu. Kendisini öldürecek diye düşündü.
 
'GÜDENLER TAM GÜDEMEDİ'
 
Hizbulkontr benimle beraber bitti. Çünkü ben gütmedim. Demek ki güdenler de tam güdemedi. PKK'da büyük bir zayıflama oldu, bunların da bir halt edecekleri yok deyip lağvetmiş olabilirler. Benim gidip de Hüseyin Velioğlu'na neden sizi lağvettiler diye soracak halim yok. ...Hüseyin Velioğlu Hizbulkontr'un da başındaydı, Hizbullah'ın da başındaydı. Bu bir gerçek. Çünkü adam Kavacık'ta Hizbullah'ın lideri olarak öldürüldü ya da duyulana göre öldürülüp oraya atıldı ve halka çatışma süsü verildi.
 
'CAMADAN BAĞINI ASKER KULLANIR'
 
Emekli Albay Doğan, Hizbullah'ın öldürme stratejisiyle ilgili önemli bilgiler verdi. Doğan, "Onların dini inancına göre kanı dökülen şehit olur. Cennetlik olur. Onun için Hizbullah kansız infaz yapıyordu. Diri diri gömdürüp havasız bırakıp öldürüyorlardı. Camadan bağı diyoruz biz. Genelde askerler bir şeyi bir yere raptettikleri vakit o sökülmesin diye camadan bağı ile bağlarlar. Onlar nereden öğrenmişlerse artık" ifadelerini kullandı. Doğan, Velioğlu'nun Hizbullah'ın kasası olduğunun da altını çizdi.
 
Örgütün dolar bazında çok büyük miktarda bir parası olduğunu duyduğunu belirten Doğan, çok tartışılacak bir iddia ortaya attı. "Paradan hiç bahsedilmedi! Hatta vali ile emniyet müdürü paylaşmışlar diye bir dedikodu da oldu."
 
VELİOĞLU-CİNGÖZ İLİŞKİSİ
 
Arif Doğan'ın beyanatları, Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkanı Bülent Orakoğlu'nun Ergenekon soruşturması kapsamında verdiği ifadeyi doğruluyor. Orakoğlu, 1991'de Hatay İl Emniyet Müdürü iken yaşadığı bir olayı anlatmıştı. Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Temel Cingöz ve İl Jandarma Alay Komutanı Vicdan Başaran'la birlikte Şehir Kulübü'nde yemek yiyen sivil giyimli bir kişi olduğunu belirten Orakoğlu, komutanın emir eri zannettiği, askere saygıda kusur etmeyen ve önünü iliklemeden konuşmayan ismin Hüseyin Velioğlu olduğunu daha sonra öğrendiğini belirtmişti. Ergenekon kapsamında ifadesi alınan bir gizli tanık da Batman'da o yıllarda yüzbaşı olan Temel Cingöz'ün, Hüseyin Velioğlu ile sık sık görüştüğünü dile getirmişti.
 
bugün