OHAL kapsamındaki KHK ile kaybettiği işi için eylem yapan Veli Saçılık'ın 70 yaşındaki annesi hakkında soruşturma başlatıldı.

Veli Saçılık, ‘Hayata Dönüş’ adı altında 5 Temmuz 2000'de Burdur Cezaevi'ne dönük düzenlenen operasyonda kolunu, OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile işini kaybetti. Saçılık'ın 13 Haziran'da işine geri dönme talebiyle yaptığı eyleme destek veren 70 yaşındaki annesi Kezban Saçılık'ın da aralarında olduğu 7 kişi hakkında ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa Muhalefet’ suçundan soruşturma açıldı.

Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hakkında soruşturma başlattığı Kezban Saçılık, o gün yaşadıklarına ilişkin olarak, “Veli’yi yere düşürdüler. Hepsi birden saldırdı. Veli, yere düştükten sonra dayak yemesini engellemek için araya girip üstüne kapanacaktım. O anda polislerden birisi, dönüp gözüme gaz sıktı. Gözümü açamadım, yere düştüm. Başıma da vurmuşlar” dedi.

Oğlunun işine iade edilmesi için yaptığı eylemlerde polis şiddetine maruz kaldığını da belirten Kezban Saçılık, “Oğlum haklı. Hırsızlık etmedi, devleti soymadı. Oğluma yapılanları görünce dayanamıyorum. Sanki o plastik mermiler bana gelse daha iyi diyorum. Dokunmaya kıyamadığım oğlumu onlar yerde sürüklüyorlar. Bir anne o anda ne hissedebilir? Canım çok acıyor o anlarda” sözleriyle tepkisini dile getirdi