Ermenek’te meydana gelen ve 18 işçinin yeraltında kalmasına yol açan maden faciası ile ilgili tartışmalar sürerken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM Sağlık, Aile ve Çalışma Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar’ın enerji konusunda hiçbir tecrübesi olmayan oğlu Alaattin Ünüvar’ı, danışman olarak atadı.

Ünüvar, enerji alanında bugüne kadar bir işte çalışmadı.

Taraf'ta yer alan habere göre 25 yaşındaki Ünüvar’ın bugüne kadar tek tecrübesinin ise “AKP gençlik kolları üyeliği” olması dikkat çekti.

Alaattin Ünüvar’ın atama kararnamesi Resmî Gazete’nin dünkü sayısında yayımladı. Ünüvar; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın imzası ile atandı. Kararda Alaattin Ünüvar’ın Bakanlık Müşavirliği görevini yürüteceği kaydedildi. Ünüvar, kamuda üst düzey bürokratlara verilen 3600 ek gösterge üzerinden maaş alacak. Ünüvar, bu atamayla “memurluk sınavından” da muaf tutulmuş oldu.

Taner Yıldız’ın arkadaşı olan Necdet Ünüvar’ın 25 yaşındaki oğlunu üst düzey bürokratlara tahsis edilen Bakanlık Müşavirliği’ne ataması hem bakanlık içinde hem de AKP’de büyük rahatsızlığa yol açtı.