Bir mektup yazarak vegan beslenme hakkının cezaevi yönetimince engellediğini belirterek açlık grevinde olduğunu duyuran Osman Evcan'ın çağrısı yanıt buldu. 

5 Aralık’ta açlık grevindeki Evcan için eş zamanlı küresel/yerel eylem çağrısı yapıldı. 

"5 Aralık 2015'te Osman Evcan'a vegan yemek için Kandıra Cezaevi Yerleşkesinde bulunan Kocaeli 1 Nolu F Tipi Cezaevi’nin önünde eylemdeyiz" diyen eylem çağrısı şöyle: 

Türcülüğe karşı bir anarşist olarak Osman Evcan kesintisiz 23 yıldır devletin hapishanelerinde otoriteye karşı direniyor. Bir anarşist olarak 2003 yılından bu yana hayvan özgürlüğü mücadelesine de destek veren Osman Evcan ismi, devletin ve kapitalizmin yarattığı ekolojik kırım, açlık, yoksulluk, sefalet ve savaş politikalarına karşı total özgürlük talebini dile getiren bir isim oldu bizler için.

Sistematik şekilde dayatılan sindirme politikalarına karşı sürekli olarak direndiği ve asla baş eğmediği için Türkiye’de neredeyse sürülmediği hapishane kalmayan Osman Evcan son olarak Kandıra’da bulunan Kocaeli 1 Nolu F Tipi Cezaevi’nde bulunuyor. Osman Evcan ve tüm politik tutsakların en temel yaşamsal haklarından olan kendi tercihi ve iradesi doğrultusunda sağlıklı bir şekilde beslenme istemi Adalet Bakanlığı’nın bilgisi ve talimatı doğrultusunda hapishane yönetimi tarafından engelleniyor. Osman Evcan 2011 yılında 43 gün süren açlık grevi eylemi sonucunda hapishanelerdeki tüm vegan-vejetaryen tutsaklar için vegan-vejetaryen yemek hakkı kazanmış ve bu hakkı çıkarılan yönetmelikle garanti altına aldırmıştı. Osman Evcan geçen süre içerisinde mücadelesini bir adım ileriye taşıyarak hazırlanan vegan-vejetaryen yemeklerin taze ve mevsimsel sebzelerle yapılmasına ek olarak dışarıdan vegan gıda da almanın önündeki engelleri kaldırmak için 26 Haziran’da son bulan ve zaferle sonuçlanan 33 günlük bir açlık grevi eyleminde daha bulunmuştu.

Osman Evcan ilerlemiş yaşına ve eylemleri sonucu yıpranmış bünyesine rağmen kendinden sonra gelecek tüm vegan, vejetaryen ve politik tutsaklar için bir özgürlük alanı açmak için verdiği mücadele ve ödediği bedellere korkmadan göğüs gererek bugün de savaşımına ve direnişine devam ediyor. Son Kasım seçimleriyle Türkiye coğrafyasında İslami faşist AKP hegemonyasının onaylanmasıyla yaşanan baskı ortamından Osman Evcan da payını alarak vegan beslenme hakkı ve mücadelesi sonucu elde ettiği tüm kazanımları elinden alınmıştır. 10 Kasım’dan bu yana süresiz açlık grevi eylemine devam eden Osman Evcan’a yaşatılan ve arkası bir türlü kesilmeyen bu kötü muamele ve hak gasplarının nedeni açıktır ki; haksızlıklara karşı boyun eğmeyen ve otoriter şiddete karşı susmayan anarşist fikir ve davranışlarıdır.

Osman Evcan’ı ve onun kişiliğinde belirginleşen direnişi desteklemek ve dayanışmak için Kocaeli 1 Nolu Cezaevi’ne gidiyoruz. Osman Evcan’a vegan yemek verilmesi ve kazanılmış tüm haklarının iadesi için başlattığı süresiz açlık grevi eyleminde hapishane duvarlarının ardından Osman’ın yalnız olmadığını duyurmak için harekete geçiyoruz. Tüm anarşistleri, hayvan özgürlükçülerini ve total özgürlüğü savunan bireyleri kemikleşmiş ve muhafazakar politik ezberlerin gölgesinde etkisizleşen ve pasifleşen direnişi ve dayanışmayı da yükseltmek için Kandıra’ya çağırıyoruz. Osman Evcan’ı, tüm anarşist, özgürlükçü ve politik tutsakları esir eden devletin en kurumsal, örgütlü ve aleni işkence birimi olan hapishaneleri protesto etmek için sesimizi yükseltmeye çağırıyoruz.

Artık harekete geçme zamanıdır.

5 Aralık 2015 tarihinde Osman Evcan’a vegan yemek için Kandıra Cezaevi Yerleşkesinde bulunan Kocaeli 1 Nolu F Tipi Cezaevi’nin önünde eylemdeyiz.

Tarih: 5 Aralık 2015 Cumartesi
Saat: 13:00
Yer: Kocaeli/Kandıra 1 Nolu F Tipi Cezaevi önü

NOT: Kandıra’ya gidiş için İstanbul’dan otobüs kaldırılacaktır. Ayrıntıları yakın zamanda paylaşılacaktır…

https://www.facebook.com/events/1246523742028136/