Muş’un Varto ilçesinde partilerinden istifa eden AKP Varto İlçe Teşkilatı yöneticileri, kadın ve gençlik kolları düzenlenen törenle HDP’ye katıldı. Varto’da toplu istifa ile birlikte AKP’in üyesi de ilçede kalmadı.

Muş’un Varto ilçesinde AKP ilçe yönetimi, kadın ve gençlik kollarında yer alan 60 kişi AKP’den istifa ederek HDP’ye geçti. Varto’da ilçe binası bulunmayan AKP’in, 60 kişilik ilçe teşkilat yönetimi, kadın ve gençlik kollarının istifası ile birlikte AKP’nin Varto’da üyesi kalmadı.

AKP yöneticilerinin istifası nedeni ile HDP Varto seçim irtibat bürosu önünde düzenlenen törene, HDP Muş Milletvekili adayı Ahmet Yıldırım, DBP Muş İl Eşbaşkanı Cihat Polat, Varto Belediye Eş Başkanı Hüseyin Güneş, HDP ve DBP ilçe yöneticileri ve AKP’den istifa eden yöneticilerin yakınlarının da aralarında bulunduğu yüzlerce kişi katıldı.

AKP’den tüm üye ve yöneticileri ile istifa ederek HDP’ye katılan AKP eski İlçe Başkanı Şaban Deniz ise, “Varto’da AKP ilçe başkanı ve ilçe teşkilatı olarak AKP’den istifa edip bugün HDP’ye resmi olarak katılıyoruz. Teşkilat yönetimi, kadın ve gençlik kolları olarak 60 kişi istifa ederek HDP’ye katıldık. Memleketimiz, halkımız, barış ve huzur için bizler bunu uygun bulduk, kendi akrabalarımızın, kendi toplumumuzun yanında yer almak istedik” diye konuştu. Deniz konuşmasının sonunda Kürtçe hitap ederek şunu söyledi: “Feqiyê Teyra ‘Her kuş kendi sürüsü ile uçar’ demiş. Bizlerde kendi kavmimiz kendi toplumumuz ile birlikte yürüyoruz” dedi. (DİHA)