Van'da, Kobani'de IŞİD'e karşı sergilenen direnişe destek vermek ve AKP hükümetinin IŞİD politikasını protesto etmek amacıyla Musa Anter Parkı, İki Nisan Kavşağı ve Beşyol mevkinde toplanan binlerce kişi henüz yürüyüşe başlamadan polis müdahalesine maruz kaldı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Yöneticilerinin "Demokratik hakkımızı kullanacağız, yürüyüşün ardından AKP il binası önünde basın açıklaması yapıp dağılacağız" şeklinde açıklamalarına rağmen, polis, aralarında DBP PM Üyesi Ramazan Yıldız, DBP Van İl Başkanı Musa İtah ve Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban’ın da aralarında bulunduğu göstericilere biber gazı, tazyikli su ve plastik mermilerle saldırdı.

POLİS ŞEFİ DPB İL BAŞKANINI HEDEF GÖSTERDİ: 'VURUN, ÖLDÜRÜN!'

ANF'de yer alan habere göre, Van Emniyet Müdür yardımcısının DBP İl başkanı Musa İtah’ı polislere hedef göstererek, “İl başkanını vurun, öldürün” dediği iddia edildi ve polis şefinin bu konuşması üzerine çevik kuvvet polisinin İtah ve beraberindekilere joplarla saldırdığı belirtildi.

KENTE GAZ BOMBASI YAĞDIRILDI

Daha sonra kent merkezine yayılan olaylarda polisin hedef gözetmeden tüm kente gaz bombası yağdırdığı bildirildi. Polisin biber gazı nedeniyle bayram alışverişi yapan halk ve işportacılar mağdur olurken, bir çok işportacı polislere tepki gösterdi.

Kent merkezinde akşam saatlerinde çatışmaların devam ettiği öğrenildi.