Van'da, Öcalan'ın sağlık durumuna dikkat çekmek için gerçekleştirilmek istenen yürüyüşe polis saldırdı.

Yürüyüş için Mavi Plaza önünde bir araya gelen çok sayıda kişi buradan pankart ve sloganlar eşliğinde Beşyol'a kadar yürümek istedi. Ancak polis kitlenin önünü zırhlı araçlarla keserek yürüyüşe izin vermedi. Yapılan görüşmelerde polisin tutumunu değiştirmemesi üzerine kitle, yürümekte ısrar ederek polis tarafından oluşturulan barikata yüklendi. Bunun üzerine polis gaz bombaları ve tazyikli su ile kitleye saldırdı.

Saldırıda Van Büyükşehir Belediyesi Başkanı Bekir Kaya da polisler tarafından darp edildi. Kaya'ya saldırı ardından kitle kaldırım taşları ile yanıt verdi.

Bir süre devam eden çatışmaların ardından kitle, Cumhuriyet caddesi üzerinde yeniden toplandı. Caddeyi trafiğe kapatarak yürüyüşe geçen kitleye polis bir kez daha saldırdı. İkinci saldırı ardından çatışmalar ara sokaklarda bir süre devam etti.



VATANDAŞ SOYUNARAK POLİSE TEPKİ GÖSTERDİ

Sanat Sokağı'nda en büyük zararı ise yaklaşan bayram nedeniyle sokakta tezgah kuran seyyar satıcılar gördü. Olaylar sırasında birçok seyyar satıcının tezgahı zarar gördü. Bunun üzerine seyyar satıcı olduklarını söyleyen 3 kişi soyunarak polise tepki gösterdi. 3 seyyar satıcı, kendilerinin de polisler tarafından alınmasını istedi. (ANF,Ajanslar)