İstanbul Ticaret Odası (İTO), Van’da kısa arayla gerçekleşen iki büyük depremin yaralarını sarmak için harekete geçti. İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu, bu amaçla Van’da depremde yıkılan bir ilköğretim okulunu yeniden yaptırmayı kararlaştırdı.

 

17 Kasım Perşembe günü gerçekleştirilen İTO Meclis toplantısında okul yaptırılması kararı onaylanırken, okula, Van’da Bayram Otel’in enkazı altında kalan Japon yardım gönüllüsü doktor Atsushi Miyazaki’nin adının verilmesi önerisi de kabul edildi. Okula, Doktor Miyazaki’nin adının verilmesi önerisi İTO Meclis Başkanı İbrahim Çağlar’dan geldi.

 

Yaptırılacak ilköğretim okulu, Van’ın Muradiye İlçesi Ünseli Beldesi’nde 16 derslikli olarak inşa ettirilecek.

 

İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, Atsushi Miyazaki’nin Türk halkının gözünde bir ‘kahraman’ olarak kalacağını ve daima hayırla anılacağını söyledi.

 

Başkan Yalçıntaş, “Doktor Miyazaki depremden hemen sonra Japonya'dan buraya gelerek, yardımda bulunmaya çalışan gönüllülerden biriydi. Hayatı uğruna, insanlık sevgisini bizimle paylaştı. Miyazaki'nin enkazdan sağ çıkartıldıktan sonra tüm müdahalelere rağmen vefat etmiş olması, hepimizi derinden üzdü. Miyazaki, Türk halkı tarafından hiçbir zaman unutulmayacak. Miyazaki, tıpkı Ertuğrul Fırkateyni faciasında kaybettiklerimiz gibi, Japonya ile Türkiye arasında güçlü dostluk bağlarının simgesi olarak yaşayacak. İstanbul Ticaret Odası olarak Van’da yaptıracağımız okula Miyazaki’nin adını vererek, hatırasını sonsuza kadar yaşatmayı arzu ediyoruz. Bu okulda okuyan gençler, Miyazaki’nin insan sevgisini kendilerine örnek alacaklar” dedi.