Van’da konteyner kentlerden çıkmaları için Valiliğin baskısı ile karşı karşıya bulunan, elektrik ve suları kesilen depremzedeler süresiz açlık grevi başlattı.

Van'da yaşanan depremlerin ardında konteyner kentlere yerleştirilen depremzedelerin konteyner kentlerden çıkması için Van Valiliği karar alarak depremzedelerin elektrik ve suyunu kesti. Van'da bulunan 4 konteyner kentten biri olan Anadolu Konteyner Kenti'nde kalan Vanlılar kesilen elektrik ve sularının bırakılması için açlık grevine girdiklerini açıkladı.

Açlık grevinin 2. Gününde açıklama yapan depremzedeler, Valiliğin tutumu karşısında kararlı olduklarını, sorunları çözülene kadar grevi sürdüreceklerini belirtti. Depremzedeler ayrıca kentin milletvekillerinin de sorunlarına duyarlı olmalarını istedi.

Açlık grevine ilişkin açıklama yapan Osman Yavuz adlı depremzede, elektriklerin kesilmesi üzerine açlık grevine başladıklarını belirterek, "450 bin Suriyeliye bakan devlet yetkilileri, konu biz olunca bir çözümsüzlük içine girdi. Burada yaşayan 50 aileye bakamıyor" dedi.

Açlık grevinde olan depremzedelerden Nuri Canata ise, "Mağdur olduğumuz için burada açlık grevindeyiz. Van'daki 8 milletvekilin bizim durumumuzu neden görmüyor. Neden bize sahip çıkmıyorlar" diye konuştu. (ANF)