Van'da 2011 yılında meydana gelen depremlerin ardından ''Toplum Yararına Çalışma Projesi'' kapsamında Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) tarafından işe alınan ve geçtiğimiz ay işlerine son verilen 7 bin 286 işçinin eylemleri sürerken, yürüyerek Ankara'ya gitmek isteyen gruba polis saldırdı.

Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011'de meydana gelen 7.2 ile 5.6 büyüklüklerindeki 2 depremin ardından İş-Kur, TYÇP kapsamında 7 bin 286 kişiyi, Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere çeşitli resmi kurumlarda görevlendirdi.

3 yıldır 9 ay çalışıp, 3 ay boş kalan işçiler, bu yıl 14 Haziran'da işten çıkarıldı. İşten çıkarılan işçiler o günden beri Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan şehir parkında eylem yapıyorlardı.

Seslerine duyurmaya çalışan işçiler bugün de yaptıkları basın açıklamasıyla yürüyerek Ankara'ya gideceklerini duyurdu.

Yaklaşık 100 kişinin katıldığı basın açıklamasını yapan İsmail Tatlı, aralarında seçtikleri bir grubun Ankara'ya doğru yola çıkacağını söyledi.

İşsiz kaldıkları için zor günler geçirdiklerini belirten işçilerin temsilcisi Ethem Altın ise 43 arkadaşının parasızlık yüzünden eşleri tarafından terk edildiğini söyledi. Sıkıntılı günler geçirdiklerini dile getiren Altın, daha sonra da Ankara'ya gitmek üzere yürümeye başladı.

Basın açıklamasının yapıldığı Cumhuriyet Caddesi üzerinde işçilerin önünü kapatan polisler Ankara'ya yürümek isteyen işçilere saldırdı.  Polislerin saldırısı sonrası 22 işçi gözaltına alınırken, 4 işçi ise yaralandı.