Van’ın Çaldıran ilçesinde PKK’liler ile askerler arasında çatışma çıktı.

İlçenin Tendürek Dağı eteklerinde dünden beri devam eden çatışmalar sürüyor.

Dün bir uzman çavuş ve üç korucunun hayatını kaybettiği bölgede yaşanan çatışmalarda bugün de bir teğmen ve üç uzman çavuş hayatını kaybetti.

Bölgedeki çatışmalar devam ediyor.

3 GÜNDÜR ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Van Valisi İbrahim Taşyapan, Tendürek Dağı'nda devam eden çatışmaya ilişkin açıklama yaptı.

Vali Taşyapan, Tendürek Dağı'nda operasyonların 3 gündür sürdüğünü söyleyerek, "Bu operasyonlarda yaralılarımız, şehitlerimiz var. Şu anda 12 yaralımız var, durumları çok şükür iyi. Operasyon şu an devam ediyor, daha geniş bilgileri sizlerle yarın paylaşacağız.”

"8 ŞEHİDİMİZ OLMA İHTİMALİ VAR"

Konuya ilişkin önceki gün açıklama yapan Vali Taşyapan, "8 şehidimiz olduğundan bahsediliyor" sorusuna şu şekilde yanıt vermişti:

"Dün 4 şehidimiz vardı biliyorsunuz, bu akşam 8 şehidimiz olma ihtimali var. Ama rakamları henüz netleştiremediğimiz için onları yarın paylaşmayı uygun buluyoruz.”

VALİLİK BU SABAH AÇIKLAMA YAPTI
 
Van Valiliği'nden bu sabah yapılan açıklamada, Çaldıran İlçesi Tendürek Dağı'nda PKK'ye karşı yürütülen operasyonda çatışma çıktığı belirtildi.
 
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
 
"2 Eylül 2016 günü çıkan çatışmada 1 teğmen, 2 astsubay ve 5 uzman çavuş olmak üzere 8 askerimiz şehit olmuş, 8 askerimiz yaralanmıştır. Yaralılarımızın hastanelerimizde tedavileri devam etmekte olup durumları iyidir. Şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bölgede hava destekli operasyon devam etmektedir. Operasyonda 11 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."