10 Ocak’ta Van’ın Edremit ilçesinde iki katlı müstakil bir eve yapılan baskında, 12 genç ile bir polis memuru hayatını kaybetti.

Baskında öldürülen 12 kişiye ilişkin bir basın toplantısı düzenleyen Van Barosu avukatları olay yerindeki gözlemlerini paylaştı.

'DIŞARI DOĞRU ATEŞ İZİ YOK'

İHD, Mazlum-Der, Mezopotamya Hukukçular Derneği, SES ve Van Barosu olarak olayın gerçekleştiği ilk andan itibaren müdahil olduklarını ve ayrıntılı bir rapor hazırlığı yaptıklarını belirten Van Baro Başkanı Murat Timur, raporu önümüzdeki hafta açıklayacaklarını söyledi.

Ön otopsi ile kimlik tespiti yapıldığı zaman hazır bulunan avukatların gözlemlerini aktaran Timur, “Otopsi yapılan hemen hemen tüm cenazelerin, kafa kısmında kurşun giriş veya çıkışı tespit ettik.

Bu önemli bir nokta. Diğer bir önemli nokta da olayın gerçekleştiği evde yaptığımız ayrıntılı incelememizde evin içerisine doğru dışarıdan çok yoğun bir şekilde kurşun izleri tespit ettik. Özellikle evin ön kısmında ve yan tarafında. Ancak evin çevre duvarlarına ve evin içinde baktığımız zaman içeriden dışarıya dönük bir kuşun, oradan ateş edilmesi yönünde bir tespitimiz olmadı” şeklinde konuştu.

OTOPSİ RAPORLARI NEDEN GİZLENİYOR?

Konuyla ilgili objektif ve sağlıklı bir rapor hazırlanabilmesi için soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Başsavcılığı ve Van Valiliğinden randevu talep ettiklerini aktaran Timur, Malatyadaki otopsilerle ilgili raporların talep edilmesine rağmen hiç bir aileye verilmediğini de hatırlatan Timur, “Bu da kamuoyunda ciddi bir kuşku uyandırmıştır” dedi.

Timur, son olarak otopsi sonrası alınan parçaların incelenmesinden sonra kesin bir sonuca ulaşabileceğini belirterek, çatışlmanın gerçekleşip gerçekleşmediğini bilimsel objektif gözlemlerin ortaya koyacağını söyledi. (Evrensel)