Van Valiliği, kent genelinde yapılacak tüm eylem ve etkinliklere ilişkin daha önce aldığı yasak kararını 30 gün daha uzattığını duyurdu. Alınan son kararla birlikte eylem ve etkinlik yasağı 1 yılını geride bıraktı. 

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi: "İl sınırları içinde, huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumak amacıyla, 2935 sayılı OHAL Kanunu'nun 11. maddesi (m) bendi gereğince, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında yapılacak olan miting, kapalı ve açık yer toplantıları ile gösteri yürüyüşleri 30.11.2017 tarihinden geçerli olmak üzere otuz (30) gün süreyle VALİLİK İZNİNE bağlanmış, basın açıklamaları, çadır kurma, stant açma, oturma eylemi ve benzeri türdeki tüm eylem ve etkinlikler ise, aynı hükümler doğrultusunda yine 30.11.2017 tarihinden geçerli olmak üzere otuz (30) gün süre ile yasaklanmıştır."
 
Kentte yapılacak eylem ve etkinliklere dair ilk yasak kararı 21 Kasım 2016 tarihinde alınmıştı. O tarihten bu yana her ay sonu Valilkçe alınan yeni kararlarla yasak uzatıldı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı