Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde görevli akademisyenler Iraklı Şaura İbrahim Garip ve Selahattin Şen, Barış İçin Akademisyenler metnine imza attıkları için gözaltına alındı.

Sosyal paylaşım hesaplarından katliamlara tepki gösteren 6 sağlık emekçisi de polislerce gözaltına alındı.

"Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildiriyi imzalayan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde görevli akademisyenlerden Iraklı Şaura İbrahim Garip ve Sabahattin Şen gözaltına alındı.

Dün gece saatlerinde evine baskın yapılan Garip gözaltına alınarak İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, polislerce yapılan baskında evinde bulunamayan Şen ise avukatı ile birlikte gittiği İl Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltına alındı. Akademisyenlerin ifade işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Önceki gün üniversite rektörlüğüne çağrılan Iraklı Akademisyen Garip'in sözleşmesine bir ay kadar bir süre kalmış olmasına rağmen odasının boşaltıldığı ve bundan sonra kendisiyle çalışılmayacağının kendisine bildirildiği öğrenildi.

2 AKADEMİSYEN ÜNİVERSİTEYE ÇAĞRILDI

Bildiriye imza atan ve şehir dışında olan Eylem Kılıç ve Turan Keskin adlı akademisyenlerin ise bildiriye attıkları imzalar gerekçe gösterilerek kendileriyle görüşülmek üzere üniversiteye çağrıldıkları öğrenildi.

Öte yandan sosyal paylaşım hesaplarında, Bölge'deki katliamlara tepki içerikli paylaşımlarda bulunan Yasin Sezgin isimli doktor ile 5 sağlık emekçisinin dün gece saatlerinde evlerine yapılan baskınla gözaltına alındığı öğrenildi. Sağlık emekçileri, emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye çıkarıldı. (DİHA)