Diyarbakır Valiliği, silahla kafasından vurularak yaralanan Mutlu Kaya'ya dair yaptığı açıklamada, şu ana kadar 1 kişinin tutuklandığı saldırının fail ve faillerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Diyarbakır Valiliği, katıldığı bir televizyon kanalındaki ses yarışmasıyla tanınan Mutlu Kaya'ya yönelik silahlı saldırı ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada Kaya'nın önceki gün saat 03.20 sıralarında evinde başından vurulmasıyla ilgili olarak fail ve faillerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "M.K.'nın 18.05.2015 günü gece saatlerinde V.E. (26) isimli erkek arkadaşıyla Ergani Devlet Hastahanesi civarında buluştukları, şahsın M.K.'yı ikametine bıraktıktan sonra saat 02.30 sıralarında M.K.'yı dışarıya çağırdığı ancak M.K'nın dışarıya çıkmadığı, saat 03.20 sıralarında ise, M.K'nın kapısının önünde evinin iç tarafında başından yaralandığı anlaşılmıştır. Diyarbakır il merkezinde yapılan çalışmalar sonucunda, V.E. isimli şüpheli Şahıs 18.05.2015 günü saat 22.30 sıralarında cinayet büro görevlilerince yakalanmıştır. Olay esnasında V.E.'nin yanında oldukları tespit edilen R.L. ve C.Ç. isimi şahıslar da yakalanarak gözaltına alınmıştır. Yakalanan 3 şahıs Ergani ilçemizde adli makamlara sevk edilmiş olup, R.L. ve C.Ç. hakkında adli kontrol kararı verilmiş, V.E. ise tutuklanıp cezaevine teslim edilmiştir."