Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi Pastörü Kirkor Ağabaloğlu ile, İstanbul Valiliği’nden geldiğini söyleyen iki devlet görevlisi arasında 'sohbet' yapıldı.

 

ABA ALTINDAN SOPA MI?

Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi’nden alınan bilgiye göre geçtiğimiz hafta içinde kilisede Pastör Kirkor Ağabaloğlu’nun ofis olarak kullandığı bölüme gelen iki valilik görevlisi, Baloğlu’nu kilisenin alt katında Ermenistan’dan Türkiye’ye çalışmaya gelen ailelerin çocuklarına yönelik olarak düzenlenen eğitim faaliyetlerinin durdurulması konusunda 'sohbet' etti. Konu, kilise yöneticilerinin uyarıyı “aba altından sopa göstermek” olarak nitelendirdiği şeklinde haber yapıldı. Ancak, Pastör Kirkor Ağabaloğlu haberde gerçek dısı kısımlar olduğunu, uyarı değil sohbet edildiğini söyledi.

 

YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ MÜDAHALE GETİRDİ

Özel Okullar Yönetmeliği’nde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan değişikliğin ardından özel okul statüsündeki Ermeni Azınlık Okulları’nın kapıları Ermenistan vatandaşı çocuklara da açılmıştı. Fakat Türkiye’de kaçak olarak çalışan bazı aileler çocuklarını sınır dışı edilme korkusuyla Ermeni Azınlık Okullarına göndermek istemezken, bazı aileler de Ermeni Okulları’nda Türkiye’ye ait müfredatın işlenmesi nedeniyle çocuklarını ülkelerine döndüklerinde uyum sorunu yaşamamaları için Ermenistan müfredatını uygulayan Gedikpaşa Ermeni Kilisesi’ndeki eğitimlere göndermeye devam ediyordu.

 

HRANT DİNK DE 'SOHBET' İLE UYARILMIŞTI

Hatırlanacağı üzere 2004 yılında Agos Gazetesi’nde yayınlanan haberler nedeniyle gazetenin genel yayın yönetmeni Hrant Dink de İstanbul Valiliği’ne çağırılarak sonradan MİT görevlisi oldukları ortaya çıkan iki kişi tarafından uyarılmıştı. Dink, öldürülmesinden önce yazdığı yazıda bu durumu “tehdit edilme” olarak nitelendirmişti.