Diyarbakır Lice'de askerlerin halkın üzerine açtığı yaylım ateşi, 18 yaşındaki Medeni Yıldırım’ın yaşamına mal olurken Diyarbakır Valiliği, protestocular tarafından karakola ateş açıldığını iddia etti. Karakol inşasını protesto gösterisi için de “uyuşturucu baronlarının işi” ifadesini kullandı.

'ASKER HAVAYA ATEŞ AÇTI'

Diyarbakır Valiliği, internet sitesinden yaptığı yazılı basın açıklamasında, Lice’de askerlerin halkın üzerine değil, karakol yapımını protesto eden kitleden askerlerin üzerine ateş edildiğini iddia etti. Açıklamada askerlerin havaya ateş açtığı da savunuldu.

'UYUŞTURUCU BARONLARININ İŞİ'

Valilik, karakol inşasını protesto gösterisi için de “Güvenlik güçlerince bölgede son dönemde gerçekleştirilen başarılı uyuşturucu operasyonlarını engellemek, huzur ve asayişin temini için bundan sonra bölgede yapılacak benzeri çalışmaların önüne geçebilmek için söz konusu saldırı eylemini planladığı, bahse konu uyuşturucu faaliyetlerinden büyük menfaatler sağlayan grupların, çözüm sürecinin başlamasıyla elde ettikleri gelirlerin kaybedileceği korkusuyla süreci sabote etmek maksadıyla böyle bir girişimde bulundukları değerlendirilmektedir" denildi.