Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen sempozyuma katılan Validebağ Gönüllüleri üyesi bir grup, üzerlerine giydikleri "Validebağ" yazılı tişörtler ile slogan atınca zabıta ve özel güvenlik ekipleri tarafından salondan çıkarıldı.

Eylemciler daha sonra zabıtaların şikayeti üzerine polis tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişiler daha sonra serbest bırakıldı.

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen "8’nci Uluslararası Üsküdar Sempozyumu" dün Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sempozyuma çok sayıda davetli katıldı.

Sempozyumda konuşma yapıldığı sırada ise, Validebağ’da yapımı devam eden inşaata karşı çıkan 18 kişi üzerlerine giydikleri "Validebağ" yazılı tişörtleri ile ayağa kalkıp slogan atmaya başladı.

Bunun üzerine zabıta ve özel güvenlik görevlileri grubu salondan dışarı çıkarmak istedi; fakat grup ile zabıta ekipleri arasında arbede yaşandı. Daha sonra ise çoğunluğu kadınlardan oluşan grup, zabıta ve güvenlik görevlileri tarafından yaka-paça dışarı çıkarıldı. Olayda 4 kişi hafif şekilde yaralandı.

Hürriyet'te yer alan habere göre 18 kişi salondan çıkarıldıktan sonra da zabıta ekiplerinin şikayeti üzerine polis tarafından gözaltına alınarak Doğancılar Polis Merkezi Amirliği’ne götürüldü.  12’si kadın 18 eylemci polisteki ifadelerinin ardından bugün sabah saatlerine doğru serbest bırakıldı.