Reyhanlı' daki patlamaların 1 numaralı faili olduğu iddia edilen Mehmet G. yakalandı. Patlatılan araçları satın alan kişi de olduğu öne sürülen Mehmet G.'nin yakalandığını Hatay Valisi Celalettin Lekesiz açıkladı.

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, "11 Mayıs 2012 günü Reyhanlı İlçesi'nde gerçekleştirilen iki ayrı patlama sonucunda bilindiği gibi 51 insan hayatını kaybetmiştir. Olayın faillerinin yakalanmasına yönelik çalışmalar güvenlik ve istihbarat birimleri tarafından son derece kararlı bir şekilde yürütülmektedir. Bu çerçevede olayla ilgili olarak gözaltına alınan 12 kişiden 8'i bildiğiniz gibi adli makamlara sevk edilmiş, bunlardan şu ana kadar 4'ü tutuklanmıştır. Tutuklananlardan, adli makamlara sevk edilip bunlardan ilimiz nüfusuna kayıtlı M.K, İ.D., A.M., ve İ.Ş. tutuklanarak cezaevine konmuştur. Yine ilimiz nüfusuna kayıtlı 4 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır" dedi.

'ASLİ FAİLLERİNDEN M.G. YAKALANDI'

Vali Lekesiz, "Halen gözaltında bulunan 4 kişi daha vardır. İlimiz nüfusuna kayıtlı olan ve gözaltında bulunan M.G., E.Ö., A.E. ve E.A. ise bugün adli makamlara çıkarılacaktır. Güvenlik ve istihbarat birimlerimizin son derece kararlı ve yoğun çalışmaları sonucunda 16.05.2013 günü yani dün gece 23.40 sıralarında olayın asli faillerinden olduğunu değerlendirdiğimiz ilimiz nüfusuna kayıtlı M.G. ele geçirilmiştir. Eyleme karışan şahıslardan M.G. , D.Ö., ve Y.B. 'nin asli failleri olduklarını değerlendiriyoruz" dedi.

'ARAZİDE SAKLANDIKLARI ANLAŞILMIŞTIR'

Vali Lekesiz, "Eldeki tüm bilgi ve belgeler bunu işaret ediyor. Bu 3 şahsın Suriye 'ye geçmek üzere sınır ilçemiz olan Samandağ ilçemize gittikleri ancak denizden ve karadan alınan yoğun güvenlik tedbirleri nedeniyle kaçmayı başaramadıkları ve birkaç gün arazide saklandıkları anlaşılmıştır. Ele geçirilen ve eldeki tüm belgelerden olayın asli failleri olduğunu değerlendirdiğimiz M.G. ilimiz nüfusuna kayıtlıdır" dedi.

D.Ö. VE Y.B ARANIYOR

Vali Lekesiz, "Yine olayın asli faillerinden olduğunu değerlendirdiğimiz D.Ö. ve Y.B.'de yine ilimiz nüfusuna kayıtlı olup henüz Suriye tarafına geçmedikleri değerlendirilmektedir. Daha doğrusu geçemedikleri değerlendirilmektedir. Olayın asli faillerinden olduğunu değerlendirdiğimiz D.Ö. ve Y.B. güvenlik birimlerimiz tarafından yoğun ve kararlı çalışmalar çerçevesinde arama faaliyetlerine devam edilmektedir. Bu kişileri bilmeden de olsa saklamanın , korumanın , silahlı terör örgütlerine üye olanlara yardım etmek ve yataklık etmek suçunu oluşturacağı unutulmamalıdır. Bu nedenle sevginin, barışın ve hoşgörünün merkezinde yaşayan değerli vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaları için yerleşim yerleri veya kırsal alanlarda ulaştıkları şüpheli şahıslar ile ilgili olarak süratle güvenlik birimlerimize bilgi ve haber iletmeleri fevkalade önemlidir" dedi.

'NEYİ NEREDEN ALDIKLARI SON DERECE AÇIK'

Vali Lekesiz, "Kamuoyunun bilmesinde yarar var. Bunları neyi nereden aldıkları, nerede sakladıkları, nerede ne yaptıkları son derece açık ve net gözüküyor" dedi. Vali Lekesiz, "Olayın asli failleri olarak aranan aradığımız D.Ö. ve Y.B. ancak olayın tali faillerinden olduğunu değerlendirdiğimiz başka arananlar da var. Onlar da aranıyor. Böylesi durumlarda eylemleri gerçekleştirenler haltı tehdit, korku, sabotaj ve benzeri eylemlerle korkutmak suretiyle kaos ortamı oluştururlar. Vatandaşlarımız sakin olsunlar. Dedikodulara itibar etmesinler. Paylaşılmasına değer buldukları bilgileri de lütfen güvenlik birimleri ile paylaşsınlar" dedi.

Öte yandan saldırılarla ilgili daha önce gözaltına alınan şüphelilerden 4'ü daha Adana Adliyesi'ne getirildi.

Önceki gün Hatay'dan Adana'ya sevk edilen 8 şüpheliden 4'ü tutuklanmış, 4'ü serbest bırakılmıştı.